Mladen Krstajić o povratku u srpski fudbal

Mladen Krstajić se vratio u srpki fudbal, a sa njim je obavljen intervju u kojem je rekao da mu je nedostajalo da ponovo bude trener.

Njegov klub TSC Bačka Topola je zabeležio trijumf na otvaranju drugog dela sezona i to na teškom gostovanju Vojvodini u Novom Sadu sa 0:1.

„Nije mi prijalo da sedim besposlen. Imam ja svoj biznis, ali fudbal me ispunjava. Prošlo je nekoliko meseci, stigla je korona, totalna blokada… Ljudi počnu da zaboravljaju. Pitam se, Mladene, treba da nađeš posao. Imao sam želju da radim u Srbiji. To je moja je zemlja. Po prirodi sam čovek koji voli da mu je sve potaman. Tako se pojavila ponuda iz TSC. Sticajem tragičnih okolnosti izgubili su velikog čoveka i trenera Zoltana Saboa. Pozvao me je gospodin Žemberi predsednik, popričali smo pola sata… Šta i kako… Kad sam obišao Sportski centar i akademiju, video kakav je projekat… Nisam mnogo razmišljao“, rekao je Krstajić.

On je presrećan stanjem koje je zatekao TSC-u u čiji je sada trener, a istakao je i da želi svim trenerima u Srbiji da imaju uslove kao on.

O šampionu države nema dilemu:

„Zvezda je uz pojačanja koja je dovela, u ovom momentu, da ne prejudiciram, najjača u Srbiji! Jesam partizanovac, ali je tako! Partizan je drugi, mora da čeka da neko otkine Zvezdi sa strane nešto, da bi mogli da iznenade. Vojvodina je osvajač kupa, Čukarički ozbiljan klub, sa jasnim sistemom. Rade kako treba da se radi. To su četiri kluba najbolja u Superligi. Svi ostali skoče, pa se vrate u prosek. To je redosled moći u Srbiji i svi mi ostali se tražimo“, rekao je ovaj trener.

O reprezantaciji je imao da kaže sledeće:

„Da sam ostao selektor, uz dužno poštovanje prema Ljubiši Tumbakoviću, mislim da bih imao veću šansu da odvedem reprezentaciju na Evropsko prvenstvo! Zašto? Zašto sam tako siguran? Zato što sam ušao u srž igrača koje sam dobro upoznao. Sve što se desilo reprezentaciji, u baražu, protiv Škotske, mene je mnogo iznerviralo. Žao mi je što nećemo igrati na EP, jer kvalitetom to zaslužujemo“, rekao je Mladen Krstajić.

Napišite komentar

view all comments