Mitrović prvi put o promašenom penalu protiv Škotske i dolasku Piksija!

Aleksandar Mitrović je po prvi put otvoreno govorio o promašenom penalu protiv Škotske.

Srbija je imala veliku priliku da posle dve decenije obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo, ali je naš najbolji strelac i napadač Aleksandar Mitrović bio tragičar te večeri u Beogradu.

„Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu… Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Evropsko prvenstvo, a moj promašaj je sve to pokvario“, rekao je Mitrović i priznao da nije mogao da spava nakon te utakmice.

„Tri noći nisam spavao posle toga, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao. Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitanstog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova – podsetio nas je Mitrović još jednom kroz šta smo sve prošli zajedno s njim u trenutku kada je golman Škota Dejvid Maršal pošao na stranu na koju nije trebalo“, rekao je Mitrović.

Mitroviću u poslednje vreme ne ide u klubu, pošto je uglavnom na klupi u Fulamu, a klub i pored toga beleži dobre rezultate, dok je Srbin imao problema i sa povredama i sa virusom.

„Svašta me snašlo u poslednje vreme u Fulamu. Povreda zgloba, zadnje lože, pa virus korona. I to sve u nekim intervalima kada je trebalo da više budem na terenu, nego kod fizioterapeuta ili u izolaciji. Ipak, vratio sam se, ali prednost na terenu sada ima Džoš Maja. Strpljivo čekam svoju šansu„, istakao je Mitrović.

Srpski napadač se raduje zbog rada sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i optimista je pred početak novog kvalifikacionog ciklusa.

„Preboleo sam nekako Škotsku i mnogo sam se uželeo dolaska na prozivku, treninga u Staroj Pazovi i druženja sa saigračima iz reprezentacije. Hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i nadam se da ćemo sjajno da sarađujemo. Rođen sam 1994. godine, kada je Piksi završavao ugovor sa Olimpikom i prešao u Nagoju. I danas su mi u ušima reči mnogih ljudi, pogotovo partizanovaca iz mog okruženja, koji tvrde da je Stojković naš ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Ima i zavidno trenersko iskustvo, i verujem da će da osveži i unapredi igru reprezentacije. Sviđa mi se to što je selektor najavio da će Srbija igrati napadački fudbal“, zaključio je Mitrović.

Napišite komentar

view all comments