Milojević iskren: “Miško je najzaslužniji što sam postao trener”!

Prvi put od odlaska u NBA ligu, Dejan Milojević je dao intervju za zvanični sajt Mege.

Samo devet godina nakon što je postao trener Mege, Milojević je uspeo da dođe do mesta u stručnom štabu jednog od najboljih NBA klubova – Golden Stejt Voriorsa. Tako je čovek koji je iz sezone u sezonu u Megi proizvodio igrače za NBA i sam postao deo najkvalitetnije košarkaške lige sveta.

Greatodds

Zanimljivo je da kada je 2009. godine završavao bogatu igračku karijeru, Milojević nije ni pomišljao da će se baviti trenerskim poslom. Po sopstvenom priznanju, u tom trenutku trenerski poziv ga nije ni najmanje privlačio, pa je zato i preuzeo funkciju sportskog direktora kluba.

“Desio se splet neobičnih okolnosti da je tadašnji šef stručnog štaba Mege Vlada Vukoičić dobio poziv da bude pomoćni trener u reprezentaciji. Njegov prvi pomoćnik Đorđe Adžić je postao skaut Orlando Medžika, a drugi asistent Nenad Ćirković je dobio angažman u drugom klubu. U takvoj konstalaciji stvari ja sam odradio pripremni period sa ekipom dok se ne pronađu novi pomoćnici” – počinje priču Milojević.

Tada je kod njega došlo do preokreta:

Međutim, u tom trenutku u meni se javila velika ljubav prema trenerskom poslu. Ipak, od svega toga ne bi bilo ništa bez Miška Ražnatovića, koji je bio najzaslužniji za sve to. Upravo je on i pre mene video i prepoznao da ja mogu da budem trener. Od prvog našeg razgovora na tu temu imao sam veliku njegovu podršku i poverenje i on je sigurno najzaslužniji što sam ja postao trener” – zaključio je Milojević.

Pavićević pred Krku: “Utakmicu čekamo u dobrom raspoloženju”!

Napišite komentar

view all comments