MENIG: Ako uzmemo titulu, istetoviraću Partizan!

Vreme koje je proveo u Partizanu bilo je i više nego dovoljno da Kvinsi Menig shvati kakvu bi težinu imala titula na koju Partizan čeka dugih pet godina.

“Slobodno napišite, Kvinsi ako uzme titulu sa staviće na telo Partizan. Počeo sam pre godinu dana sa tetoviranjem, kada sam imao 25 godina. Bio sam odmah u startu navučen”. 

Greatodds

Holanđanin je sada pun optimizma i samopouzdanja, što nije bio slučaj po dolasku među crno-bele.

“To je bilo u mojoj prvoj ili drugoj nedelji po dolasku. Svi su pričali derbi, derbi, derbi… Sličan je okršaju Ajaksa i Fejnorda, možda i veći. Za mene je bilo prerano da zaigram. Videćemo na sledećem”.

Partizan često porede sa Ajaksom zbog omladinske škole.

“Crno-bele i „kopljanike“ možete da poredite. Ne bih duboko ulazio, ali to moguće. Partizan i Ajaks su nešto najbolje što imaju Holandija i Srbija. Oba kluba su konstantno pod pritiskom da moraju sve da pobede, da budu najbolji, igraju velike derbije. Bio sam klinac od 19 godina kada sam bio u Amsterdamu i nisam tako osećao pritisak. Ovde je drugačije. Srbi su emotivniji narod, dok je u Holandiji to samo posao”.

Menig je poručio da je srećan u Beogradu, ali da mu je potrebno još vremena za adaptaciju.

“Nisam imao veliko znanje o Beogradu, ali sam pričao o Partizanu sa Ilićem. On je bio u Tventeu, a ponikao je u Crvenoj zvezdi. Pričao mi je lepe stvari o srpskoj prestonici, o rivalstvu dva kluba. Najbliži su bili pripremljeni na moj odlazak u Partizan. Dugo smo bili u pregovorima sa klubom. Isto kao i ja, ni oni nisu znali šta mogu da očekuju. Mogli su pre toga samo da vide nešto na tv, da pročitaju, a sasvim je drugačije kada dođete ovde. Oni su moja podrška šta god da uradim. Srećan sam u Beogradu. Moram još da se adaptiram, imam veliku pomoć od kluba i saigrača u tome”, istakao je Kvinsi Menig.

Menig: ,,Svakog dana učim sve više o Partizanu”

Napišite komentar

view all comments