Maksimalni broj navijača dozvoljen u ,,najmanjoj ligi na svetu“. Bez navijača u Mančesteru, Birmingemu, Lidsu…

Engleska Vlada je donela odluku da je dozvoljeno prisustvo navijača od 2. decembra.

Prisustvo navijača je dozvoljeno u ograničenom broju, a maksimalno će biti moguće prisustvo 4000 navijača u regijama gde je epidemiološka situacija najpovoljnija.

Nivo 1 (Tier 1) je regija sa najpovoljnijom epidemiološkom situacijom i klubovi iz tog nivoa mogu imati maksimalno 4000 ljudi na stadionu. Kapacitet Nivoa 2 je 2000, dok će regije gde ima najviše zaraženih biti u Nivou 3, gde će navijači još sačekati da se vrate na stadione.

U Nivou 3 nalaze se gradovi: Mančester, Birmingem, Lids, Hal, Njukasl, Notingem, Vulverhempton, Sanderlend, Hartpul, Midlzbro, Blekpul, Zapadni Jorkšir, Južni Jorkšir, Derbi, Lester, Linkoln, Koventri, Bristol i Kent. U tim gradovima, navijačima neće biti dozvoljeno prisustvo na tribinama zbog epidemiološke situacije.

U Nivou 2 nalaze se: London, Liverpul, Kambrija, Severni Jorkšir, Hertforir, Vorčesteršir, Norfolk i Safolk, Ekes, Tarok, Sautend, Kembridžir, Dorset, Bornmut, Glosteršir, Devon, Bat, Somerset. U ovom nivou, biće dozvoljeno prisustvo do 2000 navijača.

U Nivou 1, prisustvo navijača u maksimalnom kapacitetu (do 4000) dozvoljeno je u tri regije: Ostrvo Vajt, Ostrvo Sili, Kornvol.

Zanimljivo je da je fudbalska liga ostrva Sili najmanja liga na svetu. Nju čine samo dva tima – Vulpak Vonderersi i Garison Ganersi. Tokom sezone, koja traje od sredine novembra do kraja marta, timovi igraju 17 međusobnih prvenstvenih mečeva. Šampion ove lige je ujedno i pretposlednji na tabeli, a fenjeraš je u isto vreme vicešampion. Sve utakmice se igraju na ostrvu Sent Meri, na igralištu Garison.

 

Marko Petrović

Napišite komentar

view all comments