LIGA NACIJA: Srbija novom pobedom sve bliža finalnom turniru!

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Australiju rezultatom 3:1 u setovima (25:16, 25:13, 19:25, 25:15) u 13. kolu Lige nacija. “Orlovi” su se tako vratili na četvrto mesto na tabeli, a upravo četiri reprezentacije idu na finalni turnir.

Srbija u utorak od 12 časova igra protiv Holandije, a u sredu u istom terminu protivselekcije Kanade. Dve pobede bi mogle da donesu plasman na finalni turnir, ali dosta zavisi i od mečeva Slovenije, Rusije i Francuske.

Prva dva seta protiv Australije su lako dobijena, a onda je usledilo opuštanje u trećem setu. Ipak, izabranici Slobodana Kovača su se brzo doveli u red, pa se u četvrtom setu nije postavljalo pitanje pobednika ni u jednom trenutku.

Pobeda je došla u pravi čas nakon neplaniranog poraza od Argentine. Protiv Australije nije igrao Uroš Kovačević, koji se povredio na meču sa “gaučosima”.

Najefikasniji u našem timu je bio Aleksandar Atanasijević sa 19 poena, a pratili su ga Petar Krsmanović sa 15, Marko Ivović sa 12, dok je kapiten Marko Podraščanin postigao 10.

Napišite komentar

view all comments