Levandovski: ,,Svaki fudbaler ima život i van terena”

Jedan od najboljih napadača na svetu, Robert Levandovski, protivi se novonastaloj Fifinoj ideji o održavanju Svetskog prvenstva na svake dve godine.

“Imamo mnogo utakmica tokom sezone, moramo da putujemo između utakmica ne samo od grada do grada već i u druge zemlje i ako ljudi žele da gledaju najbolji mogući fudbal, onda je Svetsko prvenstvo na dve godine – nemoguće. Naravno, moglo bi da se igra ali bi se onda doveo u pitanje kvalitet i nivo fudbala koji možemo da pokažemo jer pored toga imamo EURO u Evropi, pa Kopa Amerika u Južnoj Americi, nacionalne lige sa klubovima“, svestan je prevelikih fizičkih napora za sve obaveze poljski reprezentativac.

Greatodds

Levandovski smatra da bi češće održavanje Mundijala uticalo na kvalitet fudbala koji možemo da gledamo.

“Igrati 60 utakmica svake sezone bez duže letnje pauze je na duže staze nemoguće. Možda nekoliko godina, ali mi smo ljudi. Nismo mašine. Ne možemo igrati fudbal na visokom nivou duže od deset godina. A želimo da igramo fudbal duže, a za svaku novu generaciju će svake godine biti sve teže i teže jer su očekivanja veoma visoka. I intenzitet igre je sve veći, svake godine je brže, žustrije. A svaki fudbaler ima i život van terena. I mi imamo ograničenja“, realan je fudbaler minhenskog Bajerna.

Marko Nikolić na klupi CSKA!

Napišite komentar

view all comments