Lazar Marković besan zbog „slučaja Asano“

Fudbaler Partizana Lazar Marković jako je ljut odlukom dosadašnjeg saigrača Takume Asana da pre kraja sezone napusti klub zbog neisplaćenih dugovanja.

Kako jedan od najiskusnijih u taboru crno-belih, Marković je javno osudio ponašanje japanskog fudbalera.

„Iskreno, toliko sam razočaran, na današnji Sveti dan, da nemam reči. Ovo govorim u svoje ime i, nadam se, svih saigrača. Praznici su, imamo slobodne dane, nisam stigao ni sa kim da razgovaram, ali već sutra imamo trening kada nas, kao tim, čeka ova tema„, stoji na početku saopštenja iza kojeg je Markovićevo prezime.

Dodao je da kao neko ko je ponikao u Partizanu ne razume Asanov potez.

Ovde se ne radi o novcu i platama, već o odnosu prema klubu i nama unutar njega. Da neko pogrešno ne razume, svi rade za novac i treba da budu plaćeni, ali postoji način na koji se nešto radi i u koje vreme. Ovo govorim kao neko ko je ponikao u Partizanu i sa mojim saigračima se mesecima i godinama borim za sveti grb! Svaki stranac koji je došao u Partizan je uvek bio više poštovan i ispoštovan od strane svih nas! Trudili smo se da se osećaju kao kod kuće i da im našim igrama pomognemo da i oni budu najbolji! To je i slučaj sa Asanom. Odigrao je sezonu života i postigao dvadeset golova zbog tima, ne jer je bio sam na terenu. I to nam je hvala?!„, revoltiran je Marković.

Njegov bes je nastavljen u sledećim rečima.

Da ostavi čitav tim na cedilu, trenera, saigrače i klub, tri nedelje pred kraj sezone i utakmicu finala Kupa? Da isključi sve telefone, ode za Japan i ni sa kim se ne pozdravi? To isto veče smo se vraćali svi autobusom sa gostovanja, nasmejani i srećni, ne sluteći šta sprema! Ovo je nečuveno„, stoji u zaključku saopštenja u kojem se podvlači:

Što se tiče nas kao tima, ko ne želi da bude u Partizanu ,nema mu ni mesta! Mi ćemo se konsolidovati i nastaviti našu borbu, još jači!„, naveo je Marković.

Partizan je četvrtu sezonu zaredom ostao bez titule, a crno-bele pre finala Kupa 25. maja protiv Crvene zvezde očekuju mečevi protiv TSC-a, Čukaričkog, Voždovca i lučanske Mladosti i sve to bez do sada najboljeg igrača u sezoni Takuma Asane, koji se na najgori mogući način oprostio od igrača i navijača.

Napišite komentar

view all comments