KUMANU ODBROJANI DANI: Da li je ovo njegov naslednik?

Očajne igre na početku sezone u La Ligi su razbudile čelnike u Barseloni i došlo je vreme da se reaguje.

Remi bez golova u Kadizu bio je signal da predsednik Đoan Laporta krene u potragu za novim trenerom. Otkaz Ronaldu Kumanu još nije zvanično uručen, ali je to pitanje dana.

Kao Laportina prva želja, pominje se selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez. Iako je Španac u prvi mah demantovao mogućnost da preuzme Barselonu, mediji na Pirinejima tvrde da je Martinez obavestio Fudbalsku federaciju Belgije da “najverovatnije odlazi”. Poznata je i visina odštete, a reč je o 1.500.000 evra.

Roberto Martinez nikada nije radio u rodnoj Španiji. Trenersku karijeru je počeo u Svonsiju, a ime stekao vodeći Vigan. Radio je u Evertonu pre nego što je 2016. godine preuzeo Belgiju. Od Belgijanaca je napravio svetsku silu broj jedan na rang listi FIFA.

A što se Kumana tiče, poznata je i suma koju Barselona mora da mu isplati u slučaju otkaza. Radi se o 14 miliona evra i verujemo da neće žaliti, samo da se nešto promeni… Odlazak Mesija jeste mnogo uticao na igru Katalonaca, ali to nije jedini faktor za očajna izdanja i neprepoznatljivost u igru Barse.

Napišite komentar

view all comments