Kristijano Ronaldo je igrač sa najviše postignutih golova u istoriji fudbala

Kristijano Ronaldo je sinoć postao igrač sa najviše postignutih golova u istoriji fudbala!

Portugalac je nedavno prestigao Pelea na ovoj večnoj listi strelaca, a sinoć je prestigao i Jozefa Bikana i tako i zvanično postao strelac najviše golova u istoriji ovog sporta.

Na meču italijanskog Superkupa protiv Napolija, Ronaldo je postigao prvi gol na meču i tako stigao do brojke od 760 golova u karijeri! Zaista neverovatan podatak.

Iako će uvek biti polemike oko ovakvih podataka, kao što legenda Pele tvrdi da su i golovi koje je postizao u amaterskim timovima u regionalnim takmičenjima važeći i da ih treba priznati, ipak je zvanično Portugalac Kristijano Ronaldo najbolji strelac u fudbalskoj istoriji.

Ovaj udbaler je pet golova postigao u dresu Sportinga, zatim 118 u dresu Mančester junajteda, a čak 450 kao fudbaler Reala iz Madrida. Poslednjih 85 golova je postigao je u dresu Juventusa. Za reprezentaciju je bio strelac 102 puta, što nas dovodi do rekorda i cifre od 760.

Kako Ronaldo i dalje igra na vrhunskom nivou i skoro se ne nazire kraj njegovoj karijeri, pitanje je gde je granica za ovog momka…

Napišite komentar

view all comments