Konferencija Stanojevića pred Floru. Nekada kao igrač, sada kao trener! (VIDEO)

Posle 22 duge godine, ekipa Flore ponovo dolazi u Beograd i na stadion partizana, a povodom te utakmice izjavu je dao trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Tada, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan je slavio dve ubedljive pobede, 6:0 u Beogradu i 4:1 u Talinu.

Te davne 1999. godine, aktuelni trener crno-belih Aleksandar Stanojević, kao igrač je bio akter dvomeča sa Florom. U Beogradu ga je u 23. minutu zbog povrede zamenio sadašnji saradnik u stručnom štabu Igor Duljaj, dok je u revanšu u Talinu Stanojević odigrao svih 90 minuta. Pred njim je sada ponovo Flora, jedino je njegova uloga sada drugačija…

Igramo utakmicu koja može dosta da nam pomogne da prezimimo u Evropi. Igramo protiv ekipe koja ima 14 reprezentativaca, dosta internacionalnog isukstva. Nama pobeda mnogo znači za zimu u Evropi i daćemo sve od sebe da pobedimo“, kaže trener crno-belih, Aleksandar Stanojević.

U meču sa Anortozisom u napadu su bili Rikardo i Menig, da li će i sada oni na bunker Flore?

Idemo u tom pravcu, ali Flora neće igrati bunker, u to sam siguran. Nisu ni protiv Omonije i Legije, imaju svoj stil igre. Naši napadači su u dobroj formi, videćemo ko će igrati.”

Nema slabih timova u Evropi, pa da li ćete shodno tome izvesti najbolji tim ili ne?

Utakmicu uvek pravim u odnosu na rivala. Ne znači da je to najbolji tim, ali za ovu utakmicu jeste. Vrlo sam svestan šta su evropske utakmice, smatram da su Estonci ozbiljan rival i nema potrebe pričati kako je to u savremenom fudbalu. Svesni smo svega i naročito da će biti teško.”

Sećate li se 1999. godine, kada ste igrali protiv Flore, trener je tada bio Ješić, da li bi i danas mogli da igraju Ilić i ivić ?

Sećam se, naravno, tih utakmica. Mnogo se, međutim, promenilo, tada smo bili veliki favoriti, sada je drugačija situacija. Vlada Ivić i saša Ilić bi mogli i danas da igraju. Kežman, Tomić i drugi…svi bi oni mogli i danas da igraju.”

Javnost očekuje ubedljivu pobedu, ali Floru niko do sada nije “razbio”?

Oni igraju dobro, opasna su ekipa, dosta je tih igrača igralo u Beogradu kada su pobedili reprezentaciju Srbije. Ne razmišljam tako, ne mogu da pobegnem da smo Partizan i da smo favoriti, ali pogledajte njihove rezultate u poslednje vreme i videćete i sami o čemu pričam.”

Dve su velike opasnosti, Sapinen i Vasiljev, delite li to mišljenje?

“Slažem se, imaju dva-tri izuzetna igrača. Imaju igrače i iz Portugalije, Belgije, Holandije, imaju više međunarodnih utakmica u nogama nego naši igrači i neće biti fascinirani ni ambijentom. Imaju dobru tranziciju. Sapinen daje mnogo golova u prvenstvu. Ima tu još nekih stvari. Vasiljev je iskusan igrač, sjajan, videćemo, neće da bude lako.”

Kakva je situacija sa Markovićem i Rikardom i kakve ste informacije dobili iz njihovog poraza od Genta?

Marković je spreman kao i Rikardo, treniraju punim intenzitetom. Gledali smo Floru, moglo da ode sa Gentom na obe strane, verujem da će ovde igrati agresivno. Sve nam je jasno što se njih tiče.”

Da li vas pobeda približava proleću?

Da, ta druga pobeda bi nas približila i bio bi to veliki korak napred ka evropskom proleću.”

Nema bonus pravila u Evropi, koliko vam to odgovara?

Protivnik sam bonus pravila, smatram da treba najbolji da igraju. Sada ćemo videti ko će igrati, ne razmišljam o tome, a protivnik sam da se na silu stavljaju igrači. Videćemo, Jović, Terzić, videćemo ko će početi meč.”

Koliko će biti teško održati kontinuitet dobrih igara i rezultata?

 

Imamo takav roster, spremali smo se, imamo dve utakmice, pa reprezentativnu pauzu nažalost. Srećni smo što imamo ovoliko utakmica, u Evropi smo, znači da vredimo“, zaključio je trener Partizana, Aleksandar Stanojević.

O tom čuvenom dvomeču sa Florom smo i sami pisali, a možete se prisetiti OVDE.

Napišite komentar

view all comments