Koliko tačno kilograma ima rukometna senzacija Mvubi?

Za rukometnu reprezentaciju Konga je malo ko čuo, ali zato za reprezentativca ove zemlje su sada čuli mnogi. Svojim izgledom, odnosno kilažom je skrenuo pažnju na sebe, pa je pivot ove države Gotje Mvumbi Tjeri postao prava atrakcija Svetskog prvenstva u Egiptu.

Protiv Argentine i Danske je postigao po četiri gola, pa mu velika kilaža očigledno ne smeta, iako se sporije vraća nazad. Naime, najviše polemike je izazvao podatak koliko zaista kila ima ovaj rukometaš.

Na zvaničnom sajtu piše da Mvubi ima 89 kilograma i da je visok 176 centimetara, što je malo verovatno, međutim, na sajtu francuskog četvrtoligaša Drua čiji je Mvumbi igrač, piše da je je visok 192 centimetra i težak 110 kilograma.

Mvubi

Francuski specijalizovani rukometni portal Hendnjuz ima skroz drugačije podatke i čini se mnogo realnije. Na ovom sajtu piše da je Mvumbi visok 195 centimetara i težak 137 kilograma.

„Nisam ni sanjao da ću ikada zaigrati na Svetskom prvenstvu, zato dajem sve od sebe jer se ovo događa jednom u životu“, rekao je Mvumbi za francuski portal.

Otkrio je i da mu se posle meča s Argentinom javio čuveni košarkaš Šekil O’Nil. Na Instagramu mu je legenda Lejkersa poslala video.

Pričaju da si ti rukometni Šek. Šta se događa?“, pitao ga je nekadašnji košarkaš, što je skroz ostavilo bez teksta ovog zanimljivog igrača.

Iznenadio sam se kad sam video da je poruka stigla iz Amerike. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam„, rekao je Mvumbi.

Napišite komentar

view all comments