KO JE U PRAVU: Suma, Stanojević ili Iliev?

Oglasio se i Sejduba Suma povodom nesuglasica koje ima sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

Reprezentativac Gvineje, koji se našao na udaru trenera crno-belih pošto je bez obobrenja kluba otišao da igra za reprezentaciju, obratio se javnosti putem Instagrama.

“Ja sam ok, kao što sam rekao. Hoću da pričam o svom životu i fudbalu. Reći ću vam šta se desilo od početka sezone. Pitao sam se zašto nisam igrao. Čuo sam da je trener rekao da nisam respektovao klub. To nije tačno. Svi znaju šta se desilo. Krenimo od priprema. Izgubio sam pasoš letos, kreditne kartice, vozačku dozvolu, sve… Znate da kada izgubite pasoš ne možete da putujete. Kada se to dogodilo, istog dana sam nazvao klub. Kada sam zvao i objasnio šta se dogodilo, rekli su da je u redu. Znali su da pasoš ne može da se uradi za pet dana, već za par nedelja. Uradio sam pasoš i vratio se dva dana pre nego što je tim otišao u Sloveniju. Dva dana. Kada sam došao u Srbiju, klub je tražio moj pasoš zbog vize da bih išao sa ekipom. Čekao sam, tim se vratio, a pasoš mi je još bio u ambasadi. To je razlog što nisam odradio pripreme. To svi znaju, zna i trener, ali niko neće da kaže, ali ja hoću još jednom da kažem istinu“, rekao je Suma.

Vezista crno-belih je zatim nastavio…

Kada sam počeo da treniram sa grupom, pitali su me zašto ne igram… ja sam hteo da igram, ali ja ne odlučujem o tome i morao sam da se borim da se izborim za mesto. Ja želim da igram, ali nemam tu moć i zato moram da se borim da igram. Nažalost, neko, evo reći ću i to – trener to ne želi.  Pokušao sam da se borim, da budem uz tim, da radim, treniram jako, jer ne volim da sam na klupi. Ko to voli? Naravno, ima nas više u ekipi, mnogi se bore, kao porodica smo, svi moraju da igraju, zato smo svi ovde. Zato razumem da rad donosi sve i zato sam radio i kada dočekam šansu dokazaću da vredim. To sam ja. Ja volim da me neko izazove i da dam maksimum. Zaigrao sam na par mečeva, a onda je došla reprezentativna pauza. Otišao sam da igram za nacionalni tim, da probam, da nisam otišao bio bi novi problem. Kad sam bio tamo, rekli su da nije tako ozbliljno, da ću imati tretmane, i počeo sam da se osećam bolje. Osećao sam da mogu da igram, pa sam igrao osam minuta i bilo je ok. Naredni dan, na treningu, osetio sam da ne mogu da igram zbog bola. Rekli su “ok”, da ne treniram, i da je bolje da se oporavim. Vratio sam se, povreda nije bila strašna i preipremao sam se za derbi. To što trener kaže da ne respektujem Partizan nije tačno, respektujem ga, volim ovaj klub… Mogao sam da odem, ali sam ostao baš zato što volim ovaj klub. Bio sam spreman sedam dana pre derbija i mogao sam da igram. Znači, nije tačno ono što je trener rekao, on je kriv za to što nisam igrao“, rekao je Suma.

Nastavio je Gvinejac u istom tonu.

Jedini razlog  što ne igram je trener. On je govorio da sam povređen i kada to nisam bio! Svi su to videli. To je jedini problem koji imam u Partizanu. I kada sam igrao za reprezentaciju, iako su u klubu rekli da sam povređen, sedam dana sam odmarao nakon povratka u Srbiju. Kada sam se osetio “okej” i rekao doktoru da mogu da igram, produžena mi je pauza zbog koje sam i propustio derbi. Međutim, trener se suprotstavio lekarima, i to je razlog što nisam igrao derbi. Sa trenerom sam pokušao sve kako bismo se razumeli i imali dobar odnos, ali nije vredelo. Nisam dobio šansu i ne znam šta se dešava. Loše mi je zbog čitave situacije, jer imam problem sa trenerom. Volim ovaj klub. Poštujem klub, navijače, volim moje saigrače ali moram da razumem i odluke trenera. Moram da prihvatim i da se potrudim da dam sve najbolje od sebe.”

Suma je na kraju došao do poente…

Bilo je šansi da odem, ali nisam, ostao sam. Ostao sam u klubu jer ga volim i želim da pomognem saigračima, ekipi, i dam sve od sebe svaki vikend, ali ne mogu to sam. Nisam ovde da odgovorim na sva vaša pitanja (oko 1.800 pratilaca uživo slušalo obraćanje Sume, a u porukama su mu mnogi poručili da pređe u Crvenu zvezdu!), ali ono što mogu je da kažem hvala vam, to je ljubav koju mi dajete i ja vam je uzvraćam. Problem je taj što trener kaže kako ne poštujem klub, što nije istina. Fudbal je u mojim venama, živim fudbal, to sam ja, tako ja volim, Razumem život, nekad je dobro, nekad loše, nekad se ne razumete sa trenerima, i to je ok, to morate prihvatiti i raditi najbolje i pored toga. Ja sam pokušao sve sa ovim trenerom. Ko to može da promeni? Ja ne. Osećam se jako loše zbog cele situacije, jer sam dao mnogo klubu koji volim, i sada moram da se suočim sa tim i mislim da sam spreman na sve. Samo sam želeo da vam kažem da to što je rečeno nije istina“, poručio je na kraju Sejduba Suma.

Ostaje da vidimo šta će na sve ovo imati da kaže trener Aleksandar Stanojević…Ipak, nije dugo trebalo da se oglasi i sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev.

“Kao sportski direktor iskreno sam razočaran Suminim ponašanjem. Kao neko ko ga je uvek i srčano branio, imam pravo da ga prvi i kritikujem“, rekao je na početku razgovora Ivica Iliev.

Odmah je operativac Partizana prešao na Sumino izlaganje, po tačkama.

“Sve što je izneo je velika laž, jer sve što je radio, radio je na svoji ruku, kršeći klupsku disciplinu i protokol, za šta postoji i medicinska dokumentacija. Što se tiče pasoša, nismo ga mi izgubili, već on.”

Žestoko je Suma prozvao trenera Aleksandra Stanojevića.

“A o tome ko će da igra ili ne, odlučuje jedino i isključivo trener. Niko nema pravo to da komentariše, niti on niti bilo koji drugi igrač. Trener Stanojević ima apsolutno moje i poverenje svih u klubu.”

Kakav će biti epilog svega ovoga?

“Dokle god sam ja sportski direktor, ovakve stvari se neće tolerisati i biće oštro sankcionisane. Nećemo dozvoliti da ovo poremeti fantastičnu atmosferu i rezultate koje klub pravi“, jasan je sportski direktor Partizana, Ivica Iliev.

Šta će na kraju biti, ostaje nam da vidimo…

Ukoliko do sada niste, pogledajte OVDE kako je Stanojević juče grmeo na odluku da se Crvenoj zvezdi odloži utakmica protiv Voždovca

Napišite komentar

view all comments