Katai neće igrati do proleća zbog bolesti

Fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Aleksandar Katai, neće igrati do proleća, a u nastavku pogledajte o čemu je reč.

Njegove analize krvi nisu dobre, hemoglobin mu je nizak i usledila su dalja ispitivanja zbog kojih se saznalo da neće igrati barem do sledeće kalendarske godine.

„Kataiju su posle utakmice Srbije sa Škotskom urađene analize krvi i ustanovljen mu je nizak hemoglobin. Zatim je obavio detaljna ispitivanja na VMA i rečeno je da ima neku vrstu anemije. Pošto je ranije patio od trombocitopenije, pretpostavlja se da se taj problem vratio. Jedan od lekara mu je rekao: „Da nisi profesionalni sportista, dali bismo ti lekove i poslali bismo te kući, jer sa tim zdravstvenim problemom ljudi žive normalno pod uslovom da koriste terapiju.“ Pošto je Katai fudbaler i izložen je velikim fizičkim naporima, lekari su rešeni da do najsitnijih detalja ispitaju o čemu je reč„, saznalo se iz tabora Crvene zvezde.

Kataiju se i ranije dešavalo da ima problema, a objasnio je i kako je izgledao njegov prvi susret sa trombocitopenijom u 2012. godini.

Posle jedne utakmice nenormalno sam poplaveo i ubrzo je ustanovljeno o čemu je reč. Dve nedelje sam ležao u bolnici, a oporavak je trajao nekoliko meseci. Primao sam terapiju i dobio 10 kilograma viška. Lekari su mi rekli da može da se vrati, a i ne mora. Od tada idem na kontrole svakih šest meseci i sve je u redu„, izjavio je Katai pre pet godina.

Nadamo se da će se ovo brzo rešiti i da ćemo Kataija gledati što pre u dresu Zvezde.

Napišite komentar

view all comments