KALINIĆ SE PRAVDA U VEZI KOSOVA: Hajde da rešimo više taj problem!

Košarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, prisetio se jedne svoje izjave koja je svojevremeno uzdrmala kompletnu srpsku javnost, a tiče se Kosova.

Krilni igrač se nakon dužeg period u inostranstvu vratio među crveno-bele sa Malog Kalemegdana.

Nikola Kalinić kao i većina tima igra na veoma visokom nivou, što se odražava na igru same ekipe i na dobre rezultate.

Ipak, sam spektakularan povratak reprezentativca Srbije u Beograd ostao je u drugom planu zbog jedne njegove izjave o Kosovu i Metohiji.

“Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo sa tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta”, rekao je svojeveremeno Nikola Kalinić.

Košarkaš Crvene zvezde je pokušao da se opravda.

“Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek”, izjavio je Nikola Kalinić za “Sport klub”.

Reprezentativac naše zemlje je imao posebnu želju da naglasi svoj rad i staž u nacionalnom timu Srbije!

“Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu”, završio je svoje izlaganje Nikola Kalinić.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom potezu košarkaša Crvene zvezde?

Napišite komentar

view all comments