Kako je Ričmond Boaći završio u Poljskoj?

Sve nas je iznenadila vest kada smo saznali gde Ričmond Boaći nastavlja karijeru. Bivši napadač Crvene zvezde je imao nekoliko ponuda, ali se on opredelio za Poljsku i kulb Gornik iz Zabrža.

Fudbaler koji je bio miljenik navijača Crvene zvezde i koji se jedanput vraćao u klub nakon njegovog napuštanja, dao je izjavu na prestavljanju u Poljskoj:

„Moji cilj i ambicija su da ostavim trag iza sebe kada odem iz Gornjika, da ljudi zapamte da je ovde došao jedan igrač iz Gane i da je bio sjajan. Želim da postignem što je više golova moguće u Poljskoj„, kazao je Boaći.

Već se dosta inforimisao o klubu.

„Znam da su osvojili 14 titula. Verujem više u navijače, jer bez njih nema tima. Drago mi je što vidim da Gornjik ima tradiciju, želim da mu pomognem da napreduje najviše što može. Nadam se da će navijači doći da nas podrže do pobeda kada se stadioni konačno budu otvorili.“

Poljake je zanimalo i kako će Afrikanac da se adaptira na poljsku zimu.

„Hladnoća nije novost za mene.“

Povremeni reprezentativac Gane je otkrio i zašto je došao baš u Poljsku, iako je mogao da ode i u neke azijske zemlje.

„Jedan od mojih omiljenih igrača je Robert Levandovski. On je igrao u Poljskoj i potom napravio veliku karijeru, tako da mislim da i ja mogu da prođem kroz to. Igrao sam protiv Levandovskog i Bajern Minhena u Ligi šampiona. Uvek kažem da mi je on jedan od omiljenih napadača. Mnogo je dobar, sviđa mi se kako se kreće i daje golove. Bilo je sjajno naći se na istom terenu sa njim“, završio je Boaći.

Napišite komentar

view all comments