Juventus, Real Madrid i Barselona za sada jedini ostaju pri Superligi?!

Italijanski šampion Juventus, čiji je predsednik Andrea Anjeli jedan od vodećih kreatora Evropske Superlige, oglasio se saopštenjem u vezi novog evropskog takmičenja.

Juventus je u saopštenju naveo da trenutno postoje ograničene šanse da se projekat realizuje u zamišljenom formatu, pa je tako na neki način potvrdio poraz Superlige.

Upoznati smo sa zahtevima i namerama koji su klubovi naveli prilikom istupanja iz Superlige, iako potrebne procedure za izlazak iz ovog takmičenja još nisu zvanično okončane„, stoji na početku saopštenja.

U Torinu su naveli da i dalje stoje iza uverenja u ispravnost sportskih, komercijalnih i pravnih mogućnosti projekta, ali da postoje ograničene šanse da se on realizuje.

Juventus ostaje dosledan težnji ka stvaranju dugoročne vrednosti za klub i fudbalsku industriju„, stoji u zaključku.

Nakon oglašavanja Juventusa ostaje samo da vidimo kakve će poteze povući dva preostala kluba u Superligi – Real Madrid i Barselona.

Pored njih, takođe i Barselona neće povući svoje povlačenje iz Evropske Superlige, a sve u cilju da na dosledan način učestvuje u promenama u evropskom fudbalu.

Kako prenosi dobro obavešteni Mundo Deportivo, Barselona nastavlja sa projektom Evropska Superliga, ali sve pod uslovom da može iz njega izaći kad god to poželi.

Što se tiče Real Madrida, kako je njihov predsednik Florentino Perez glavni pokretač ove priče, oni će teško izaći iz ovoga…

Biće ovde još svega…

Napišite komentar

view all comments