Juče smo nagovestili, a danas je i zvanično! Bajern ima novog trenera!

Još uvek aktuelni prvak Evrope, Bajern iz Minhena, potvrdio je da će od naredne sezone imati novog trenera i to iz redova rivala.

Trener RB Lajpciga Julijan Nagelsman od sledeće sezone će biti prvi šef struke Bajerna iz Minhena.

Mladi strateg koji ima samo 33 godine, potpisaće ugovor do 2026. godine i na klupi Bajern Minhena naslediti Hansija Flika, za koga se očekuje da preuzme selekciju Nemačke umesto Joakima Leva.

Budući trener Bajerna iz Minhena Julijan Nagelsman je izjavio da je uzbuđen zbog novog posla.

„Za mene je nešto posebno to što ću da postanem trener Bajerna. Nikada nije bila tajna da sam uzbuđen zbog trenerske pozicije u Bajernu. Ovo je jedinstvena prilika„, rekao je Nagelsman.

Nagelsman je naveo da je još rano da se oprosti od Lajpciga.

Još je rano reći zbogom, a tek govoriti o uspomenama, pošto nisam završio posao ovde. Moja misija će da se završi na leto i do tada ću biti maksimalno posvećen„, kazao je Nagelsman.

Prema navodima medija, šampion Nemačke, Evrope i sveta morao je da plati 25 miliona evra za novog trenera, pošto je Nagelsman imao saradnju sa Lajpcigom do 2023. godine.

„Nagelsman predvodi novu generaciju trenera. Uprkos mladosti, ima impresivnu karijeru. Uvereni smo da ćemo sa njim imati velike uspehe kao i prethodnih godina. Želeo bih da se zahvalim Fliku u ime celog Bajerna. Preuzeo je tim u teško vreme, a zatim osvojio šest trofeja, a sedmi će uskoro uslediti. Želimo mu sve najbolje“, rekao je predsednik Bajerna Herbert Hajner.

Napišite komentar

view all comments