Jokanović bi mogao da se vrati na mesto uspeha!

Slaviša Jokanović trenutno vodi katarsku Al-Garafu, ali bi već od naredne sezone mogao da se vrati u Englesku, u kojoj je ostvario fenomenalne rezultate.

Šefild Junajted je već prežaljen tim iz Premijer lige, a klub je raskinuo i saradnju sa dugogodišnjim trenerom Krisom Vajlderom. Postoje tek matematičke šanse da će „blejdsi“ ostati u ligi, ali malo ko veruje da može tako da bude.

Izvesno im sledi povratak u Čempionšip, a tamo bi mogao da ih preuzme Slaviša Jokanović koji je postao ekspert za drugu ligu Engleske. On je kao trener Votforda i Fulama uspeo da uvede svoje timove u elitu, iako nažalost u Votfordu nije dobio priliku da klub vodi i u Premijer lig, zbog problema oko ugovora, dok je Fulam vodio i u najjačoj Engleskoj ligi, ali neuspešno.

Izgleda da mu je Čempionšip po meri, a nadamo se da bi ponovo mogao da se nađe i u Premijer ligi, sa mnogo više uspeha.

Trener je potvrdio da neće produžavati ugovor sa Al-Garafom, a cilj mu jeste povratak u Evropu.

Najviše me znaju u Engleskoj, prirodno. Zašto, ipak, ne uzeti u obzir i druge evropske opcije? Pričam hipotetički, a, šta će biti… otom-potom. Lopta će me odvesti na Stari kontinent, to je moj cilj, nadam se i njen„, izjavio je Jokanović.

Naravno naša reprezentacija je bila nezaobilazna tema. Jokan je potvrdio svoje prijateljstvom sa Draganom Stojkovićem, našim novim selektorom.

Želim Piksiju svu sreću ovoga sveta, kako njemu tako i izabranicima koje počev od srede, 24. marta, uvodi u planetarne kvalifikacije, raduj se Srbijo!

Družili smo se godinama u reprezentaciji, često se viđali i kasnije, dolazio je u Englesku, posećivao treninge Votforda i Fulama, gledao utakmice na kojima sam komandovao sa klupe, izlazili smo na večere…Zaljubljenik u fudbal, izuzetno inteligentan, rečit, harizmatičan čovek. Prava osoba za posao koji je nedavno prihvatio.

A, kakav je igrač bio? Jedan od najboljih svih vremena u zemlji koja se zvala Jugoslavija. U trenerskom naletu, između angažmana u Japanu i Kini bio blizu transfera u Englesku, znam dobro kakav je profesionalac i da ni minut nije gubio otkad je potpisao ugovor sa FS Srbije, analizirao je i naše i protivničke igrače, za svaku varijantu se pripremao…Šest treninga, tri utakmice. Za početak. Srećno, prijatelju“, izjavio je Slaviša Jokanović.

Napišite komentar

view all comments