Jedan od najvećih grčkih košarkaša odlazi u penziju!

Jedna velika igračka karijera je došla do kraja… Čuveni grčki košarkaš Vasilis Spanulis, koji je prošlog meseca napunio 39 godina, odlučio je da ode u košarkašku penziju.

Imao sam dugo putovanje u košarci. Mnogo sam naučio, iskusio sam momente koje nisam mogao ni da zamislim. Stekao sam porodicu, ali zaista sve što sam doživeo zaista je bilo nezamislivo. Neki od tih momenata koje sam doživeo doveli su do toga da izgubim kosu”, rekao je Spanulis na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Priznaje da nije bio najzgodniji za saradnju.

Nisam uvek bio najbolji saigrač, bio sam veoma težak za saradnju ponekad. Bio sam grub sa saigračima. Ali, razgovarao sam sa njima i znaju da je to uvek bilo za dobrobit tima. Mislim da sam bio inspiracija mnogima da nikada ne odustanu i da nadmaše sopstvena očekivanja.

Počeo je u rodnoj Larisi, igrao za Marusi, Hjuston Rokets i Panatinaikos u dva navrata, a ogromnu buru u grčkoj javnosti izazvao je njegov prelazak u Olimpijakos 2010. godine.

Igrao sam za Marusi, Panatinaikos, u NBA, ponovo PAO, ali Olimpijakos je bio moja Itaka. Želim da se zahvalim predsednicima, imali smo svoje momente, dobre i loše, ali uvek smo bili na istoj strani, moji treneri, moji saigrači i moja porodica, brat i majka”, rekao je Vasilis Spanulis.

Legendarni bek je tokom karijere tri puta osvojio Evroligu, 2009. sa Panatinaikosom, 2012. i 2013. u dresu Olimpijakosa. U sva tri navrata je proglašen za najboljeg igrača završnog tunira.

Napišite komentar

view all comments