Izjave trenera finalista Lige šampiona!

Nakon finala Lige šampiona i osvajanja trofeja ekipe Čelsija, treneri su imali šta da izjave, naravno, u potpuno različitom duhu…

Čelsi je sinoć tukao Siti sa 1:0 i tako posle devet godina ponoo došao do ovog vrednog torfeja. Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da su njegovi igrači bili odlučni da večeras osvoje Ligu šampiona i da je ekipa želela da bude „kamenčić u cipeli“ Mančester sitija.

„Neverovatno je podeliti ovo sa svima. Uspeli smo. Ne znam šta da osećam. Bio sam toliko zahvalan što sam drugi put u finalu. Osećao sam se drugačije. Bilo smo nekako… Moglo se osetiti da smo blizu. Igrači su bili odlučni da osvoje ovo. Želeli smo da budemo kamenčić u njihovoj cipeli. Hrabrili smo jedni druge da budu još bolji, da budu hrabriji i da prave opasne kontranapade.“

Ponovo nije uspeo! Pep Gvardiola ostaje na osvojene dve Lige šampiona, sa Barselonom 2009. i 2011. godine. Katalonski stručnjak je doveo „građane“ do istorijskog, prvog finala Lige šampiona, ali nije uspeo da nadigra igrački slabijim Čelsijem.

Menadžer Sitija je posle poraza rekao je da je njegova ekipa bez obzira na poraz u finalu Lige šampiona imala izuzetnu sezonu iza sebe.

„Iza nas je izuzetna sezona. Čast je biti ovde. U drugom poluvremenu smo bili briljantni i hrabri. Ali, oni su se toliko jako branili i bili su brzi u kontranapadima. Možda ćemo se jednog dana vratiti. Uradio sam ono što je bilo najbolje za tim, u vezi sa sastavom. Povredio se Kevin de Brujne tokom utakmice, ali to se dešava. U ovakvim utakmicama potreban vam je svaki igrač. Sad je cilj da se odmorimo, a posle toga ići ćemo utakmicu po utakmicu i nadam se vratiti se u ovu fazu takmičenja“, rekao je Gvardiola, koji se našao na žestokim udarima navijača „građana“, koji smatraju da nije smeo da propusti šansu koja se ukazala.

Napišite komentar

view all comments