Ivica Iliev otvoreno o stanju u Partizanu i transferima

Nekadašnji sportski direktor Partizana, a sada operativac u klubu Ivica Iliev, otkriva da su crno-beli ove zime odbili ponude za tri najbolja fudbalera – Sejdubu Sumu, Takumu Asana i Sašu Zdjelara.

Partizan je prošle godine ostvario tri velika transfera prodajom Strahinje Pavlovića, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, pa im je finansijska pozicija dozvolila da mogu da zadrže neke važne igrače ove zime bez prodaje:

Imali smo nekoliko poziva: za Sašu Zdjelara, Sejdubu Sumu i Takumu Asana. Iz Turske i Rusije za reprezentativca Srbije, iz arapskog sveta za Gvinejca, iz Turske za Japanca. Ti klubovi, pod izgovorom korone, bili su limitirani iznosima, verujući da Partizanu, finansijski nikad boljem u poslednjih deset godina, „gori“, ali… U startu su ih naši zahtevi udaljili od eventualnog posla. Ponavljam, bili su spremni da plate dovoljno za neka prošla vremena, međutim, u ovom trenutku nama su Zdjelar, Suma i Asano bitniji kao igrači Partizana, nego taj novac. Hvala bogu, ne moramo sve da prihvatimo. U poziciji smo da čekamo vreme finansijske stabilnosti u Evropi„, otkrio je Iliev za Sportski žurnal.

Dodao je da će Partizan u dobroj situaciji dočekati letnji prelazni rok.

Nismo morali da padamo pod uticaj nemaštine, spuštamo zacrtane cene za naše igrače. Mirno čekamo leto i pijacu, identično turbulentnu kao 2020. Veliki deo posla uradili smo neposredno po dolasku Aleksandra Stanojevića, početkom oktobra angažovali smo šest igrača„, rekao je Iliev.

Priznao je da je najveće letošnje pojačanje Baebek ispod nivoa.

Sad je na 50 odsto. Za ozbiljan fudbal – malo. Zamislite ga na 70-80, koliko će da bude dobar i šta će sve da nam donese. Svi stranci, izuzev Evertona i Natha, imali su traljav početak. Sadik prva dva meseca nije mogao da postigne gol, Tavambi su se smejali: ‘Kolika mu je glava’. Za Leonarda: ‘Ovaj ne može da stoji, dva meseca je bio na plaži’. Rikarda je neko nazvao rodom. Da ne pričamo o Sumi„, rekao je bivši fudbaler crno-belih.

Iliev se posebno šepuri na priču o Sadiku, koji blista ove sezone u Almeriji.

Ugovor je takav kad bi Sadik u ovom trenutku otišao iz Almerije Partizan bi imao 40 odsto od tog iznosa, umanjeno za 5.000.000, koliko smo već dobili. Tako da, ako bi se pojavila priča od 40.000.000 koja kruži, od 35.000.000 evra, 40 odsto je 14.000.000 evra. Plus onih 5.000.000, dolazimo do 19.000.000, plus bonusi. Ako Almerija na leto uđe u Primeru, 30 odsto su fiksna 3.000.000 evra. Ostalo bi još deset odsto od narednog transfera. Najrealnije je da dođemo do 9.000.000, plus deset odsto od pominjanih 40.000.000 za prodaju. Ukupno između 13.000.000 i 14.000.000„, saznajemo od Ilieva.

Za kraj razgovora otkrio je da su za Zdjelara postojala interesovanja iz Turske i Rusije, ali da on čvrsto ostao pri stavu da želi samo u neki klub iz top pet najjačih liga.

U kontaktu smo sa Zdjelarovim agentom, sve ide u pravom smeru, ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija. Pogotovo što obe strane žele da udovolje drugoj. Partizan, da Sale da bude zadovoljan. Zdjelar, da klubu ne napravi bilo kakvu štetu. Za Zdjelara ja postojalo interesovanje, ne iz „liga petice“. Bio je izričit da ide samo tamo. Poštujemo Sašinu želju. Dotle, da nas predvodi, kao i dosad, na najbolji mogući način„, zaključio je Iliev.

Napišite komentar

view all comments