ISPOVEST ASANA: Ugovor sam raskinuo, jer sam bio zabrinut!

Takuma Asano je šokirao čitav sportski svet kada je početkom meseca napustio Partizan. On se tada oglasio porukom na društvenim mrežama rekavši da je klub napustio zbog neisplaćenih zarada.

Nakon svega što se izdešavalo, neko vreme se Takuma Asano nije oglašavao, ali je sada dao intervju za japanske medije.

Imao sam probleme sa isplatom plata, a ugovor sam raskinuo jer sam bio zabrinut. Od tog trenutka otvorio sam sledeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti na reprezentativnom planu, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu za ovaj dan„, rekao je Asano i dodao:

„Za mene slučaj sa Partizanom ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Aktivnosti u državnom timu su mi izuzetno važne za nastavak karijere. Pre svega, da se borim najviše što mogu na svakom meču. Još ništa nismo rešili po pitanju plasmana, ali bih želeo da posao završimo što pre. Skoro mesec dana nisam odigrao zvaničnu utakmicu, moram da vratim taj osećaj. Prilagodio sam treninge uz pomoć kondicionog trenera iz reprezentacije Japana, ne verujem da će dugo odsustvo predstavljati problem. Od danas krećem sa grupnim treninzima i svakodnevno ću podizati formu. Kad sam došao u Srbiju, jedan od mojih ciljeva bio je da se domognem neke od pet najjačih liga i da tamo igram. To je moja velika želja, jednaka onoj da učestvujem na narednom Mundijalu. Sve ukazuje da će se to desiti.“

Reprezentaciju Japana očekuju mečevi protiv Mjanmara, Tadžikistana i Kirgistana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Napišite komentar

view all comments