ILIEV O SUMI: Opet bih ga doveo u Partizan!

Partizan i Suma su se razišli i to ne na lep način. Gvinejac je od petka bivši igrač Partizana i to zbog nepoštovanja klupske discipline.

Omaleni fudbaler je u Partizan stigao leta 2017. godine, zatim bio na pozajmici u Makabiju, postigao je 27 golova i imao 14 asistencija u crno-belom dresu. Najzaslužniji za njegov dolazak iz Slovana, kome je Partizan platio 1.650.000 evra za obeštećenje, bio je sportski direktor Ivica Iliev.

“Hajde da kažem ovako: Da sam znao da će baš sve ovako da bude, uzimajući u obzir i Sumin doprinos i to koliko je plaćen i šta je dao Partizanu i način na koji je otišao i da mogu da vratim vreme, opet bih ga doveo u Partizan. Tri sezone je direktno učestvovao u našem plasmanu u evropska takmičenja. Dao je nekoliko veoma važnih golova, menjao tok bitnih utakmica i mnogo je doprineo klubu. Postoje igrači koje prodate za veliki novac, ali ne ostave trag u klubu, a Sumu će navijači uglavnom pamtiti po lepom”, rekao je Iliev.

Zamera sebi Iliev što nije više uticao na Sumino ponašanje.

“Jedini i isključivi krivac za sve što nije valjalo oko Sume sam ja. Moj posao kao sportskog direktora je da pronađem i pokušam da dovedem dobre igrače. Kod Sume sam prepoznao vanserijski talenat i znao sam da može mnogo da doprinese. Zato sam ga i angažovao. Ono što zameram sebi je što nisam učinio više da utičem na njegovo ponašanje i razmišljanje. Dakle, opet bih ga doveo, ali bih sa njim postupao drugačije. Oni koji bi da traže krivca u nekom drugom, moraju da znaju da ni sadašnji trener Stanojević, ni bivši bivši treneri nisu krivci za situaciju u vezi sa Sumom. Samo sam ja kriv za sve što nije bilo dobro. Ivica Iliev pod imenom i prezimenom preuzima punu odgovornost.”

Smatra Iliev da je Sumi upravo ponašanje bila prepreka u ostvarivanju bolje i uspešnije karijere, da talentat i potencijal nisu sporni.

“Suma je postao ljubimac navijača, a to ne bi mogao da nije uradio nešto dobro. Nesporno je da poseduje vanserijski talenat i fudbalski kvalitet. Međutim, neke druge stvari kod njega nisu bile na mestu i to je dokaz da kvalitet nije dovoljan za uspeh. Uostalom, da je umeo profesionalnije da se ponaša i drugačije da razmišlja, sigurno bi imao mnogo bolju karijeru. Tu ne mislim samo na Partizan”, zaključio je Ivica Iliev.

Napišite komentar

view all comments