Idemo, bre! Đoković je u polufinalu Rolan Garosa!

Novak Đoković će igrati u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala. On je večeras savladao Matea Beretinija rezultatom 3:1, po setovima (6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 6:7).

Novak je krenuo sjajno, međutim nije bilo tako lako kao što se očekivalo.

Đoković je pokazao koliko mu je stalo da i dalje bude najbolji, a to se videlo po izlivu emocija i uzvicima na kraju meča: „Idemo, breee“, „Šta je bilo, breee“, „Tako je, breee“, to je već postalo prepoznatljivo za njega.

Posle samo 58 minuta tenisa, na semaforu je stajalo 2:0 za Đokovića.

Ipak, italijanski teniser se nije predavao, pa je najneizvesnija borba viđena u trećem setu. Novak je odlično servirao, ali je i Beretini bio siguran u svojim servis gemovima. Brejk lopti nije bilo sve do devetog gema, kada je Đoković imao šansu, ali je Italijan uspeo da se izvuče odličnim servisom.

Set je otišao u taj brejk, gde je Đoković imao 5:4 i dva servisa, ali je oba ta poena izgubio! Beretini je prvu priliku za set uspeo da iskoristi.

Sredinom četvrtog seta, pri vođstvu Đokovića 3:2, desila se zanimljiva situacija. Pošto je prethodno zamolio publiku da napusti tribine zbog poštovanja policijskog časa, pa je igrače poslao u svlačionicu kako bi naterao gledaoce da poštuju propise. Prekid je potrajao nekih 15-ak minuta.

Već u prvom gemu posle pauze, Đoković je imao brejk šansu, ali doživeo i pad prilikom nagle promene pravca. Na šljaci je ogulio dlan leve ruke, ali mu to nije smetalo da nastavi meč.

Naš teniser je propustio prvu meč loptu, pa drugu, zbog čega se propisno izvikao na osoblje u svom boksu, ali je treću pretvorio u pobedu, posle tri i po sata igre.

On će se u polufinalu sastati sa Rafaelom Nadalom, njihovom 58. susretu, duel koji cela nacija sa nestrpljenjem isčekuje.

Napišite komentar

view all comments