I TO DA DOŽIVIMO: Mats Vilander podržao Novaka Đokovića i ovim rečima oduševio sve!

Bivši teniser i komentator “Eurosporta” Mats Vilander nije previše često govorio o Novaku Đokoviću u pozitivnom kontekstu.

Ipak, u ovoj dramatičnoj situaciji u Australiji, stao je na stranu najboljeg tenisera sveta, pa je njegov intervju za “Telegraf” privukao veliku pažnju javnosti.

Greatodds

“Nije lepo to što mu se dešava i sigurno da je nesrećno sve što vidimo. Ipak, mislim da je potrebno više informacija, da znamo tačno šta se desilo. Voleo bih da znam šta je medicinsko izuzeće na koje se pozvao Novak. Taoci smo pandemije koja menja pravila, ali ako je nešto isprva obećano, onda to nije ispunjeno. U ovom momentu, nije jasno gde je sve otišlo u krivom pravcu”, kazao je Vilander.

Komentator čuvene televizije je rekao da mu se dopada Novakov stav i ponašanje u čitavom problemu, da je to pravi Novak koji se do kraja bori.

“Sviđa mi se njegova odluka da ostane tamo dok se sve ne reši. To je pravi Novak. On se bori do kraja za ono što želi. On tako pokazuje koliko želi da igra tenis, koliko mu je bitno da dokaže da ništa pogrešno nije uradio. Svi znamo koliko voli da igra na Australijan Openu i ja mislim da će ostati u tom hotelu sve dok bude potrebno. Najlakše je bilo samo da okrene leđa i da se vrati kući. Australija bi ga molila da se vrati jednog dana. Želim da kažem da on tu mnogo ne bi izgubio”.

Hoće li Đoković na kraju ipak zaigrati na Australijan openu?

“On je svakako uvek spreman. Odmoran je, imao je vreme da se odmori i takav je i došao u Australijan Open. Psihički? Ne bih bio u koži onih koji ga ljute. Najgori je kada se naljuti. Znamo kako to izgleda. Ukoliko bi ga pustili da odigra turnir posle ovoga, mislim da mu ne bi bilo ravnog. To sada i svi znaju. Ima šanse da će biti u pravu i da će igrati turnir. Ipak, šanse su jako male jer tamošnji političari ne žele da ispadnu pajaci pred svojim narodom koji je revoltiran. Izbori će još malo, nisam siguran da mogu sada da se kockaju sa novim prevratom”, rekao je Vilander.

Mirotić poručio Novaku: “Najmračnije je pred samu zoru…”

OGLASILA SA ČEŠKA TENISERKA: Došli smo da igramo tenis, a ne da budemo deo političkih sukoba!

Napišite komentar

view all comments