I Škotska dugo čeka na velika takmičenja

Kao što naša reprezentacija čeka 20 godina, tako i reprezentacija Škotske čeka i više od 20 godina na učešće u nekom od velikih takmičenja. Poslednji put su učestvovali na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Udruženje navijača Tartan je imalo jasnu poruku za svoje fudbalere:

„Poslednji put kada je Škotska nastupila na velikom takmičenju bila je 1998. Od tada smo od kuće pratili deset turnira. Cela jedna generacija se smenila. A naše vreme još nije došlo….
Idemo svi zajdeno. 22 godine uspona i padova, piva i suza, verovali smo i pre da ćemo iskoristiti šansu. Imali smo san i trans. Taj san je ostao i uvek smo pevali i uvek kao na kraju neke šale: ‘sledeći put’. Ali, ‘sledeći put’ je sada. I vreme je da uspemo. Za one koji su postali besmrtni. Za Džordana. Za Sunesa. Za Loa i Dalgliša. Za one koji su umrli pokušavajuići. Za Fadija, za Flečera, za Strakena i Mekliša. Za Bertija i Voltera i Milera i Brauna. Za svaki naš pab i svaki naš grad, za svaku devojku i svakog dečaka koji odbija da odustane. Za svako brdo i svaku luku. Za hrabrog kralja Edvarda. Za 22 godine čekanja i čekanja. U spomen Tama Bojda, i Džima Litona. Za nas, Tartan armiju. Svi zajedno. Ovo je naš trenutak!

Srbija – Škotska, 90 minuta do istorije.“

Napišite komentar

view all comments