I Gvardiola ima svoje mišljenje o Superligi

Puno se prašine podiglo oko novog takmičenja… Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je još jedan u nizu koji nije oduševljeno reagovao na formiranje Evropske Superlige u kojem je najavljeno da će učestvovati i njegov tim.

Lider Premijer lige je jedan od šest engleskih klubova koji su među osnivačima novog takmičenja, a Gvardiola je već u prvoj rečenici objasnio kako gleda na Superligu.

Ne može se smatrati sportom kada je uspeh zagarantovan bez obzira na to koliko izgubite mečeva. Neugodno je pričati o tome pošto nemamo dovoljno informacija. Mogu da govorim samo onim čim raspolažem. Navijam za klub i znam ljude koji rade u njemu. Deo sam kompanije, ali imam lično mišljenje„, rekao je Gvardiola.

Dodao je da je saznao da će takmičenje biti oformljenu u nedelju, samo nekoliko sati pošto je vest zvanično objavljena.

Solskjer, Klop, Arteta, Tuhel, svi smo u istoj poziciji. Voleo bih da predsednik ovog takmičenja obiđe svet i objasni nam zašto Ajaks nije prisutan i da li će biti. Još nisam razgovarao sa igračima na ovu temu, jer je to embrion koji još ne diše. Naredne nedelje igramo Ligu šampiona, a sledeće sezone ćemo takođe biti deo evropskih takmičenja„, rekao je Gvardiola.

Menadžer Sitija nije komentarisao mogućnost da do kraja nedelje njegov tim bude diskvalifikovan iz Lige šampiona kao deo sankcija klubovima koje je navela UEFA.

Napišite komentar

view all comments