Hamilton se pobedom približio cifri od 100. pobeda u karijeri!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Barselone.

Videli smo odličnu trkačku i taktičku borbu između dva najveća kandidata za titulu Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena.

Aktuelni svetski šampion je imao prednost na početku trke krenuvši sa pol-pozicije, ali ga je Ferstapen agresivnim startom pretekao u prvoj krivini sa spoljne strane. Upravo to je bila prednost koja mu je obezbedila vođstvo tokom najvećeg dela trke, ali je vreme bilo protiv njega kada je Luis Hamilton sredinom trke, na pola sekunde iza Maksa, odlučio da po drugi put ode na zamenu guma.

Hamilton je prišao na šest stotinki na startnom ciljnom pravcu i pri ulasku u krivinu udesno, sa spoljne strane pretekao mlađanog Holanđanina.

Prosto, Maks nije imao šanse u ovom duelu i ponovio se scenario iz Mađarske kada je Luis takođe sa trećeg mesta posle zamene guma uspeo da stigne vozača Red Bula.

Britanac je bez problema održavao tempo do kraja i zabeležio svoju 98. pobedu u karijeri. Kada je reč o najboljih tri, poredak sa početka trke se preslikao na finiš.

Iza Hamiltona, koji je vodio tek 12 krugova u ovoj trci, našao se Ferstapen, a na najnižem mestu na postolju bio je Valteri Botas.

Četvrti je bio Šarl Lekler iz Ferarija, Red Bulov Serhio Perez je bio peti, a potom su usledili Danijel Rikardo, Karlos Sajnc, Lando Noris, Sebastijan Okon i Pjer Gasli.

Napišite komentar

view all comments