Hamilton pregovara sa Mercedesom oko novog ugovora

Direktor Mercedesa je izjavio da su pregovori u toku oko novog ugovora sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.

Hamiltonov dvogodišnji ugovor je istekao krajem prošle godine i za sada je zvanično bez angažmana dva meseca pre početka nove sezone. Kako je danas preneo Skaj, Volf je rekao da su pregovori u toku.

„Naravno ne olakšavamo advokatima kada se obojica prepiremo putem Zuma i šaljemo im “krive lopte”. On je sada u Americi, a ja sam ovde. U nekom trenutku ćemo postići dogovor“, rekao je Volf.

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel zamenio je Hamiltona u trci za Veliku nagradu Sakira u završnici prošle sezone, pošto je sedmostruki svetski šampion imao koronavirus. Rasel se dobro pokazao, pa mnogi spekulišu da bi Mercedes mogao njega da angažuje ako ne bude postignut dogovor sa Hamiltonom.

Volf je rekao da dobar nastup mladog Rasela neće koristiti u pregovorima sa Hamiltonom.

Imamo zaista čvrst odnos. Zajedno smo proslavili velike uspehe i to želimo da nastavimo. Ali, ponekad morate detaljno da razgovarate o stvarima, a to oduzima vreme, za to je potrebno vreme. Planirali smo da budemo u Kicbilu nekoliko dana i niotkuda sam dobio pozitivan test na korona virus. Ali, sve je dobro… moglo je da bude loše, ali sada smo izašli iz karantina.“

Hamilton je prošle sezone osvojio sedmu titulu šampiona Formule 1 i izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom po broju titula, a pored toga je postao i rekorder sa najviše pobeda, a trenutno broji  95, četiri više od legende ovog sporta Šumahera. Mercedes je osvojio sedmu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora. Predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta u Bahreinu, gde će se prva trka u šampionatu voziti 28. marta.

Napišite komentar

view all comments