GVARDIOLA LJUT: Da li igrači treba da stupe u štrajk?

Fudbaleri Premijer lige su “pred tačkom pucanja”, ljuti zbog velikog broja utakmica usred porasta broja zaraženih koronavirusom, preneli su danas britanski mediji.

Premijer liga je u četvrtak popodne održala odvojene sastanke sa trenerima i igračima klubova, usled nezadovoljstva zbog gustog rasporeda, pre svega tokom predstojećih praznika u Engleskoj, gde je zabeležen porast broja zaraženih koronavirusom, preneo je “Skaj”.

Greatodds

Zaraženi su brojni igrači i članovi ekipa, zbog čega je od 12. decembra odloženo 12 utakmica u Premijer ligi, pošto klubovi nisu mogli da obezbede neophodan broj igrača.

Gust raspored uzrokovan je brojnim drugim takmičenjima i turnirima, a posebno će biti komplikovan naredne godine, pošto će se u novembru i decembru održati Svetsko prvenstvo u Kataru.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola, rekao je u četvrtak da postoji mogućnost da igrači stupe u štrajk, ali da misli da se to neće dogoditi.

“Da li bi igrači i treneri trebalo da se drže zajedno i štrajkuju ili nešto drugo, pošto se ovo neće rešiti rečima? Ne mislim da će biti štrajka, pošto svi žele da igraju, želimo da ljudi dolaze na stadione 26, 27, 39, 31. decembra i 1. janaura. Ne kažem da postoji razlog za štrajk, ali sve je više utakmica a sve manje odmora. To je problem”, rekao je trofejni stručnjak.

Treneri su tražili da se pojasni protokol otkazivanja utakmica, pošto žele da svi klubovi imaju iste uslove.

Klubovi su se prošlog septembra dogovorili da utakmica ne može biti odložena ako ekipa ima 14 igrača na raspolaganju.

Takođe, pojedini treneri tražili su da se vrati pravilo o pet izmena tokom utakmica, kao i da se ukinu revanši i dvomeči u Kup takmičenjima.

“Boksing Dej” dve utakmice odložene!

Napišite komentar

view all comments