Gasol emotivan: “Fali mi košarka”.

Legendarni Pau Gasol rekao je u intervjuu za Marku da mu je drago što mu povreda nije okončala karijeru, već ju je završio na parketu.

„Naravno da mi nedostaje košarka i adrenalin koji se oseća tokom mečeva. Ipak, pre potpisa za Barsu, dve godine sam svakako proveo van parketa. To mi je, u kombinaciji s pandemijom, pomoglo da usmerim energiju ka drugim hobijima i projektima“, kaže Gasol i dodaje:

Greatodds

„Plašio sam se da ću morati da završim karijeru zbog povrede. Ipak, zahvaljujući sjajnom timu profesionalaca koji su mi pomogli u oporavku, mogao sam na terenu da se oprostim od sporta koji toliko volim. Povukao sam se sa 41 godinom – šta čovek više može da traži?“ – iskren je bio Gasol pred kamerama “Marke”.

Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena ponikao je u Barseloni. Za Katalonce je debitovao 1998. i u naredne tri godine nosio njihov dres. Usledio je odlazak u NBA ligu. Na draftu 2001. izabrali su ga Atlanta Hoksi kao trećeg pika, ali su ga odmah prosledili u Memfis Grizlise. U Tenesiju je igrao do 2008. kada je trejdovan u Los Anđeles Lejkerse, gde je proveo najbolje dane karijere do 2014. i osvojio dva šampionska prstena. Po odlasku iz Lejkersa, usledile su dve sezone u Čikago Bulsima, pa tri u San Antonio Sparsima, deo sezone u Milvoki Baksima i povratak u Barselonu prošlog februara.

Džejms o Vestbruku: “Bitno je da se trudi”!

 

Napišite komentar

view all comments