FSS zakazao novi prijateljski meč Srbije nakon otkazivanja susreta sa SAD

Prijateljska utakmica između SAD i Srbije koja je bila zakazana za 31. januar u Orlandu, otkazana je iz razloga što naši fudbaleri nisu dobili američke vize.

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je na turneju po Severnoj Americi u sastavu koji čine uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva, ali su ih u avionu sačekale loše vesti. Zbog pandemije koronavirusa, Sjedinjene Američke Države odlučile su da im ne izdaju vize i prijateljska utakmica koja je trebala da se odigra 31. januara protiv SAD je otkazana.

Nakon meča u Santa Domingu, gde će Srbija prvo igrati protiv Dominikanske Republike, sledi im novi prijateljski meč protiv Paname koji je zakazan za 28. januar.

Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa korona virusom, Amerilčki savez uputio nam je izvinjenje„, rekao je portparol FSS Milan Vuković.

Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane„, istakao je Vuković.

Napišite komentar

view all comments