Filipovski: Nemam čarobni štapić!

Crno-beli za dva dana igraju prvu utakmicu u 2021. godini, a u pitanju je gostovanje ekipi Splita u okviru novog kola ABA lige.

Partizan nikako da dođe do željene forme, pa je od poslednja četiri meča, čak tri izgubio. O svemu tome je govorio Saša Filipovski, kao i o planovima u budućnosti sa klubom i o investicijama:

“Ja kad bih imao čarobni štap ili kad bih mogao da pomeram zvezde da se rezultati nama poklapaju, ne bih bio tu. Bio bih Merlin, ali nisam. Na nama je da radimo ono što možemo i da radimo maksimalno na treningu. Štab i svi mi smo 24 sata u košarci, radimo maksimalno, kao i igrači„, rekao je Filipovski za Partizanovu klupsku televiziju.

On tvrdi da su svi u klubu maksimalno posvećeni svome poslu.

„Svi želimo da to drvo da te plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom. Čekamo da nam se konačno pojavi Sunce i vetar u leđa, da i mi isto odigramo dobre partije i da dobijemo utakmice.“

Trener Partizana tvrdi da je jako bitno da svi ostanu fokusirani i pozitivni.

„Slabost, gubitak samopouzdanja, panika, strahovi ne mogu doprineti ničemu dobrom niti pomoći ekipi da odigra na vrhunskom nivou. Treba ostati ambiciozan, boriti se do kraja. Treba ići na pobedu, dobiti pobednički mentalitet i dovesti dobra pojačanja da se dignemo, da osvežimo tim. Znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš i radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv, ja bih voleo kao i igrači da imamo igru, da igramo odbranu… Ali moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka“, zaključio je trener crno-belih.

Napišite komentar

view all comments