FEDERER ŽESTOKO ODGOVORIO NOVAKU: Ne zna u kakvom smo stanju Nadal i ja!

Rodžer Federer se nikako ne slaže sa mišljenjem Novaka Đokovića, a sada je i javno govorio o tome.

Naime, Novak je rekao da niko neće stići veliku trojku tenisa, a Federer je imao odgovor na to.

“Vidite, očito je govorio u svoje ime. Pun je adrenalina kada govori o tome i ne zna u kakvom smo stanju Rafael Nadal ili ja. Ali ne misli ništa loše, to je takođe evidentno”, počeo je svoje izlaganje Rodžer Federer.

Nastavio je u istom ritmu.

“Godina mu je bila fenomenalna i zanimljivo će biti da vidimo kako će se nastaviti karijere nas trojice. Zapanjujuće je što sva trojica imamo po 20 grend slemova. Vau! Kad sam ja napredovao i uzdizao se, rekord je bio 12, a onda je Pit Sampras došao do 14. Nadmašio sam ga 2009. izjednačio u Parizu i prevazišao u Londonu. To je za mene bio ogroman trenutak. Ali sada drugi igrači imaju drugačije perspektive. Naravno, svi hoćemo da pobeđujemo više jer to je želja kad ste na ovom nivou. Ali, četvrtfinale Vimbldona sada možda nije bilo dovoljno dobro za mene, ali znate, put je bio težak i perspektiva mi je malo drugačija.”

Federer veruje da će neko uspeti da prestigne veliku trojku.

“Mislim da može. Danas, a nije da nešto oduzimam Rafi, Novaku ili sebi, je lakše dominirati na različitim podlogama. Nekada, imali smo tri turnira na travi, ali su razlike bile manje. Imam utisak da je bilo ‘šljakaša’, onih koji su igrali prevashodno na betonu, ali ne toliko svestranih koji su mogli na svim podlogama. Borg je to radio, ali su stvari bile drugačije. Igrači nisu jurili jedan Slem za drugim i rekord za rekordom kao danas. Danas je ta strategija deo vaše karijere. Tako da – da, verujem da će neki novi neverovatni igrač oboriti naš rekord od 20 grend slem titula, ali ne preko noći, svakako”, zaključio je Federer.

Napišite komentar

view all comments