Evo i odgovora Crvene zvezde na reakciju Stanojevića!

Oštru reakciju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića izazvalo je odlaganje utakmice Crvene zvezde protiv Voždovca, koja je trebala da se igra u četvrtak uveče.

Šef struke crno-belih je optužio večitog rivala da prvenstvo čini neregularnim, a ubrzo je stigla reakcija aktuelnog šampiona Srbije.

Crvena zvezda se oglasila povodom toga kratkom porukom.

“Naš klub je napadnut jer je zatražio i dobio odlaganje meča pošto je van stroja 13 igrača. Moramo da podsetimo javnost od koga napad dolazi“, stoji u objavi, uz snimak naslova da je utakmica između Partizana i Metalca odložena zbog povreda igrača.

Podsetimo, Crvena zvezda je zatražila odlaganje meča sa Voždovcem zbog šestorice fudbalera koji imaju probleme zbog stomačnog virusa.

Zvanična reakcija Partizana stigla je samo od trenera Stanojevića, a u međuvremenu se oglasio i doktor Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije FSS.

Predsednik Medicinske komisije FSS objasnio da svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača.

“Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju… Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisano, već se piše ponaosob za svakog igrača“, rekao je dr Ristić za telegraf.rs.

Dalje je objasnio…

“Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene ustanove i sa faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.”

Na pitanje da li je on doneo odluku da se utakmica odloži, profesor Ristić kaže:

“Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić i u dogovoru sa generalnim sekretarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medicinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština“, zaključio je profesor Miljko Ristić.

Napišite komentar

view all comments