Englezi birali najbolje štopere Premijer lige, a evo na kom je mestu Nemanja VIdić!

Čuveni bivši engleski napadač Alan Širer i nekadašnji odbrambeni igrač Mika Ričards napravili su listu od 10 najboljih štopera ikada u Premijer ligi, ako gledamo više od 20 godina unazad.

Njih dvojica su u „Match of the day“ podkastu rangirali štopere od prvog do desetog mesta računajući igrače od 1992. godine do danas.

Jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda Nemanja Vidić našao se tek na šestom mestu, što je iznenadilo mnoge.

„On je bio dobar igrač, ali ga je Fernando Tores uvek “maltretirao“. Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru“, rekao je Mika Ričards.

Po mišljenju najboljeg strelca u istoriji Premijer lige, najbolji štoper ikada je Toni Adams, dok Ričards smatra da je najbolji Džon Teri. Teri je na Širerovoj listi na drugom mestu, dok je kod Ričardsa na drugom mestu Rio Ferdinand.

Kod Širera su od Nemanje Vidića bolji još Rio Ferdinand, Virdžil van Dajk i Vensan Kompani, dok potom slede Marsel Desai, Jap Stam, Gari Palister i Rikardo Karvaljo.

Slično misli i Ričards, samo je raspored nešto drugačiji. Posle Terija slede Ferdinand, Adams, Kompani, Van Dajk, pa iza Vidića su Palister, Karvaljo i Desai.

Napišite komentar

view all comments