Edi Hau se obratio javnosti prvi put kao trener Njukasla!

Novi menadžer Njukasl Junajteda Edi Hau (43) održao je prvu konferenciju za mediji otkako je preuzeo kormilo popularnih Svraka sa Sent Džejms Parka. Obećao je zabavu za navijače, ali i poručio da ništa ne može da se postigne preko noći.

Bivši menadžer Bornmuta preuzeo je Njukasl u trenutku kad se klub nalazi na pretposlednjem mestu Premijer lige sa samo pet osvojenih bodova u prvih 11 utakmica, ali i u trenutku kad je klub kupio jedan od najbogatijih ljudi na svetu, princ Mohamad bin Salman.

Imao sam zaista dobar prvi dan u klubu, uživao sam u njemu. Radujem se onome što sledi„, rekao je Edi Hau na početku konferecije i nastavio:

Čast mi je što su me zamolili da postanem menadžer Njukasla – kluba sa tako bogatom istorijom, tradicijom, ogromnom bazom navijača. Osećam se zaista privilegovanim što sam ovde i veoma sam zahvalan na prilici.

Talentovani trener, koji je svojevremeno Bornmut uveo iz treće lige u elitnu Premijer ligu, kaže da je neverovatan osećaj što je dobio priliku da sedi na klupi kluba, koji su pre njega vodili mnogi veliki treneri.

Na pitanje o njegovim novim poslodavcima iz Saudijske Arabije, ljudskim pravima i sličnim temama, koje su poslednjih dana komentarisane u engleskoj štampi, samo je kratko odgovorio:

Za mene je ovo bila fudbalska odluka. Fudbal je jedino čime ću se baviti ovde. Apsolutno sam oduševljen što ću biti menadžer Njukasla.

Napišite komentar

view all comments