DUŠKO TOŠIĆ OTKRIVA: Želeo sam besplatno da igram za Zvezdu!

Duško Tošić je prošle zime i leta 2020. godine bio već viđen kao povratnik u Crvenu zvezdu. Čak je iskusni štoper trenirao sa crveno-belima, ali do dogovora nije došlo.

To je i danas dan zagonetka za Duška Tošića koji je za “Kurir” potvrdio da je bio spreman da besplatno obuče crveno-beli dres. Sve je ostalo na sastanku sa Zvezdanom Terzićem i finansijskim direktorom Markom Petrovićem.

Greatodds

“Hteo sam da se vratim u Zvezdu. Sedeo sam sa Zvezdanom Terzićem i on me pitao hoću li da se vratim. Rekao sam da ću doći besplatno da igram. Sedeo je sa nama i Marko Petrović, finansijski direktor. On me tada pitao, jesam li siguran. Posle toga su me zvali i navijači. Rekao sam im istinu, sve ono što i Terzi i Marku. E, sad… Šta je bilo dalje, ne znam zašto me nisu uzeli… Mislim da bih mnogo pomogao, jer sam bio domaći igrač. Pre svega mladim fudbalerima, i na terenu i van njega. Ali, ne gledam na sve to kao nešto razočaravajuće. Ko zna, zašto je to dobro! To je deo fudbala, deo života. Idemo dalje! Da se to nije desilo, možda ne bi bilo svega ovog sa menadžerskim poslom”, rekao je Duško Tošić.

Nekada sjajni levi bek i štoper je sada veoma uspešan fudbalski agent. Najzaslužniji je za transfer Miralema Pjanića u Bešiktaš. Posao je završio za manje od sat vremena, a objasnio je i kako je do dogovora došlo.

“Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Setim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Džengisa i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu“, rekao je Tošić i nastavio:

“Pjanić je hteo u Istanbul. Ali, vreme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo posle lekarskih pregleda, posao završili četiri minuta pre ponoći. Bilo je neverovatno! Eto, poserećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime.

Posle uspeha sa vezistom selekcije Bosne i Hercegovine mreža igrača se proširila. Sa partnerima brine o nekoliko fudbalera.

“Sa partnerom brinem o karijerama Dušana Tadića, Predraga Rajkovića, Mijata Gaćinovića, Radoslava Petrovića. Tu su još i Dabur iz Honfehajma, Džimšiti iz Atalante, Cubera iz AEK, Gavranovića iz Kajzerija… U Zvezdi, Partizanu, Čukaričkom i Voždovcu imam nekoliko klinaca. Neki su debitovali za prvi tim. Sa svim klubovima je saradnja odlična“, rekao je Duško Tošić.

Napišite komentar

view all comments