DUŠAN TADIĆ: Nadam se da ćemo se kvalifikovati na Svetsko prvenstvo!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić govorio je o ciljevima „orlova“, novinama koje je u nacionalni tim uneo novi selektor Dragan Stojković Piksi, ali i o predstojećem Evropskom prvenstvu, na kojem naša selekcija neće nastupiti.

Fudbalska reprezentacija Srbije predvođena Draganom Stojkovićem Piksijem na klupi, odlično je započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Posle tri odigrana kola Srbija ima sedam bodova i nalazi se na deobi prvog mesta sa selekcijom Portugala.

Naš kapiten Dušan Tadić je govorio o novitetima koje je novi selektor uneo u reprezentaciju.

„Ostvarili smo dobre rezultate. Uneo je (Dragan Stojković) mnogo šarma, harizmu, znanje, samopouzdanje. Nadam se da ćemo se kvalifikovati na Svetsko prvenstvo, to nam je cilj i velika želja i verujem se da ćemo je ostvariti. Pred nama je još dugačak put i samo treba da idemo korak po korak“, jasan je kapiten.

Uskoro počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, do kojeg je ostalo nešto malo više od nedelju dana.

Srbija nije uspela da se plasira, ali Tadić ima svog favorita.

„Navijaću za Holandiju na ovom Evropskom prvenstvu“, rekao je Tadić.

Inače, do ovog intervjua je došlo tako što je na stadionu Voždovca proslavljeno 25 godina od kako je Velibor Vasović nastupio za Ajaks.

Evropski fudbalski velikan Ajaks iz Amsterdama je pre tačno 50 godina osvojio prvu od svoje četiri titule prvaka Evrope, a pehar je tada kao kapiten podigao Velibor Vasović, prvi srpski fudbaler koji je osvojio ovaj pehar.

Ovom jubileju je prisustvovao upravo i kapiten Srbije i Ajaksa, Dušan Tadić.

Napišite komentar

view all comments