DUŠAN MANDIĆ: Radujem se povratku u domaći vaterpolo!

Naši vaterpolisti su nas navikli na medalje, uglavnom one najsjajnije! Poslednja dva peta mesta na šampionatima Evrope i sveta smo doživeli sa razočarenjem. Ali, sve naše nade ćemo i na Olimpijskim igrama u Tokiju polagati u vaterpolo reprezentaciju Srbije koja će u Japanu braniti zlatnu medalju osvojenu 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Jedan od najboljih igrača „delfina“ Dušan Mandić, koji je nedavno sa Pro rekom osvojio titulu prvaka Evrope, uz priznanje za MVP finala, rekao je svoje viđanje situacije.

„Sve je u najboljem redu, “operacija Tokio” ide svojim tokom, pripreme odrađujemo malo kod kuće malo u Kranju i bliži se odlazak u Japan. Prema informacijama koje imamo, mislim da će putovanje od aerodroma do tog Olimpijskog sela biti posebna avantura zbog svih mera koje su tamo na snazi, ali dobro, izdržaćemo“, kaže Dušan Mandić.

Navijači i celokupna javnost u Srbiji od vaterpolista uvek očekuju najsjajnije odličje?

„Znam da se od nas očekuje da odbranimo zlato iz Rija. Znamo ko smo, znamo šta smo i šta branimo. I znamo šta nas na Olimpijadi očekuje. U sportu je uvek teže nešto odbraniti nego osvojiti. Svesni smo da od nas svi očekuju zlato, ali ja smatram da je na Olimpijskim igrama svaka medalja uspeh. Bićemo veliki izazov za sve reprezentacije, svi će želeti da nas pobede.“

Srbiju svi svrstavaju među glavne favorite za zlato bez obzira na nešto slabije rezultate na dva poslednja velika takmičenja?

„Nismo uzeli medalje na svetskom i evropskom, što je možda i dobro, da se i sami malo prizemljimo, da ne mislimo da baš sve i uvek možemo. Već da zbijemo redove jer nemamo luksuz da odigramo i jedan loš meč u Tokiju. Grupa je nikad teža, a prvo mesto bi nam mnogo značilo zbog uslovno rečeno lakšeg rivala u četvrtfinalu.“

Olimpijada, koja je trebalo da se održi prošle godine, biće specifična zbog mera usled korona virusa koje su još na snazi?

„Šta da kažem… Prošle godine se prekinula klupska sezona. radiš, treniraš, a ne znaš zbog čega. Kada je Olimpijada odložena i kada sam shvatio da me čeka najmanje šest meseci pauze, osećao sam se kao da me neko kaznio. Znate, nije lako ući u ritam posle 10 dana odmora, a kamoli posle šest meseci. Priznajem da sam se uželeo utakmica u to vreme, ali sam se i odmorio kako nisam deset godina unazad. Tako da, nije baš svako zlo za zlo! A što se mera tiče, navikli smo, imamo iskustva.“

Neka poruka za kraj?

„Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da po ko zna koji put obradujemo naciju. Ponavljam, svaka medalja na Olimpijskim igrama je uspeh, a mi po medalju idemo, nadam se da ćemo je i doneti“, rekao je Dušan Mandić.

Ljubitelji vaterpola u Srbiji imaće priliku sad češće da vas gledaju “u kapici” Novog Beograda?

„Posle Olimpijade ću imati dve-tri nedelje odmora a od septembra nova sezona. Iskreno, radujem se što ću naredni period provesti u Beogradu, što se vraćam u srpski vaterpolo, što ne moram ponovo da se selim sa porodicom. Imaćemo izuzetno kvalitetnu ligu, četiri-pet vrhunskih ekipa, naredne dve godine će “Final 8” Lige šampiona biti u Beogradu, tako da verujem u uspešnu sezonu sa Novim Beogradom“, kaže Dušan Mandić.

Napišite komentar

view all comments