Dodeljene Zlatne lopte: Piksi i Tadić najbolji! (VIDEO)

Fudbalski savez Srbije je u Hotelu Hajat uručio nagrade najboljima za 2021. godinu.

Titulu najboljeg trenera je očekivano dobio Dragan Stojković Piksi, dok “Zlatna lopta” ide u ruke Dušana Tadića. Takođe, za najbolju srpsku fudbalerku je proglašena Jelena Čanković.

Greatodds

Aleksandar Mitrović je dobio specijalnu nagradu za “Zlatni gol”.

Očekivano je bilo da selektor i kapiten Orlova osvoje Zlatne lopte, pošto nose velike zasluge za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Zaista je velika privilegija stajati na ovom mestu, to iskreno kažem. Vidim da je konstatacija cele nacije da je ova godina bila uspešna za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal i u šta mi moramo da verujemo, da nastavimo tako. Nadam se da ćemo nastaviti da radujemo naciju. Uvek sam igračima govorio da igraju za narod i za svoje porodice, da one ljude koji drhte pored televizora„, istakao je Stojković, koji drugi put u karijeri osvaja nagradu za trenera godine.

Tadić je poručio da plasman na SP smatra najvećim dostignućem u godini na izmaku.

Stvarno lepa godina za mene na timskom i individualnom planu. Titule, Liga šampiona i ono sto je najbitnije za mene plasman na Mundijal. Najveću zahvalnost dugujem vama, misteru Stojkoviću. Najbolji primer šta se desi kad stvar u svoje ruke uzmu kreativni i inteligentni ljudi„, rekao je plejmejker Ajaksa.

Napišite komentar

view all comments