Đoković se plasirao u osminu finala Rima nakon šest sati agonije!

Uprkos prekidu, lošem vremenu i burne reakcije prema glavnom sudiji meča, Novak Đoković je ostvario pobedu protiv Tejlora Frica u drugom kolu Rima rezultatom 2:0 (6:3, 7:6).

Tejlor Fric je bio lak zalogaj za Novaka, ali mu je problem napravila kiša zbog koje je duel prekinut, a onda nastavljen tek nakon tri sata pauze. Postojala je opcija da se meč pri rezultatu 5:5 u drugom setu pomeri za sutradan, ali su organizatori odustali od te ideje i meč je na Novakovu sreći nastavljen.

Čini se da mu je nedostajao takmičarski ritam nakon što je preskočio Madrid, a to je osetio i Fric koji ga je na Australijan openu nazvao foliranto, pa je tom izjavom Novak mogao da ima samo motiv više.

Prvi set je odlučen posle ranog brejka, a tako je delovalo da će biti i u drugom. Međutim, probudio se Amerikanac, a onda pretrpeo ri-brejk i na 5:3 se činilo da je kraj.

Ipak, naš teniser se poigravao i dozvolio rivalu da dođe do 5:5, pa je umesto da proslavi pobedu, Novak morao da čeka tri sata kako bi kiša stala, a onda posle taj-brejka slavio i ide u osminu finala gde ga čeka bolji iz duela Davidoviča Fokine i Norija.

Napišite komentar

view all comments