Desetkovani Real napravio iznenađenje i savladao CSKA!

Košarkaši Real Madrida savladali su CSKA iz Moskve 71:65, u meču 17. kola Evrolige.

Real Madrid je ostvario neverovatan uspeh, s obzirom da je protiv CSKA igrao sa samo petoricom seniora.

Greatodds

Imaju veliki problem u igračkom kadru zbog koronavirusa, pošto su igrali bez trenera Pabla Lasa i igrača Tome Ertela, Adama Hange, Fabijena Kozera, Vensana Poarije, Geršona Jabusela, Entonija Rendolfa i Huana Nunjeza.

Serhio Ljulj, Najdžel Vilijams-Gos, Valter Tavares, Serhio Ljulj i Džefri Tejlor bili su jedini seniori u ekipi Reala, a imali su pomoć juniora Tristana Vukčevića, Sedika Garubu, Urbana Klavžara i Babu Milera.

Tako je Real sa devetoricom košarkaša u rosteru vodio sa 13 poena razlike u prvoj četvrtini i dobio je 24:14, a onda je CSKA u drugoj preokrenuo i otišao na poluvreme sa +3.

Klinci Reala i veterani se nisu predavali i dobili su treću četvrtinu, pa su u poslednju deonicu ušli sa poenom prednosti.

Na četiri minuta do kraja, uglavnom zahvaljujući Vilijamsu-Gosu, Real dolazi do +10, serijom 14:0, a Vilijams-Gos je na tri minuta do kraja pogodio za +9.

Real je održao prednost i došao do velike pobede. CSKA se na minut i po trojkom vratio na -6, ali je ponovo Vilijams-Gos je iscedio napad i pogodio za dva i +8, što je rešilo meč.

Predvodili su ih Tavares sa 15 poena i 10 skokova, Vilijams-Gos sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija i Ljulj sa 10 poena. Tristan Vukčević je upisao šest poena.

Kod CSKA su se istakli Milutinov sa 13 i 10 skokova, Klajburn sa 16 poena i 13 skokova i Lundberg sa 10 poena.

Napišite komentar

view all comments