Dangubić: Tu sam da pomognem!

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić je jedan od šestorice igrača crno-belih koji su se našli na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za mečeve protiv Letonije i Belgije u novembarskom prozoru.

“Rado sam se odazvao i tu sam da pomognem. Maksimalno sam fokusiran da odradim svoj deo posla. Nadam se da ćemo biti uspešni u ovom prozoru”, – rekao je Dangubić Tanjugu.

“Iskoristili smo prve trenutke sastanka da se upoznamo sa selektorom i njegovim novim principima što se tiče odbrane i napada. Prva dva treninga su poslužila da se taktički upoznamo sa trenerovim zahtevima. Svi smo koncentrisani, znamo da imamo veoma malo vremena da usvojimo nove detalje. Mislim da zasada radimo dobar posao”.

Bilo je malo vremena za pripremu utakmice u četvrtak.

“Iz tog razloga trener i zahteva od nas da budemo fokusirani non-stop i vam terena, što se tiče sastanaka, da budemo pažljivi, da pohvatamo sve detalje kako bismo bili spremni da odigramao dobar meč”.

“Oni igraju veoma brzu košarku i naša odbrana u tranziciji biće jedan od ključnih faktora u meču. Opšte je poznato da su dobri šuteri, moramo biti koncentrisani na našu odbranu i da kroz nju dođemo do samopouzdanja i da dobru odbranu pretvorimo u dobar napad”, – zaključio je Dangubić.

Pešić i Teodosić saglasni: Publika nam je veoma važna. Ovo je novi početak!

Napišite komentar

view all comments