Crvena zvezda pred derbi ubedljivo slavila u Kruševcu (VIDEO)

Šampion je rutinski odradio posao u Kruševcu. Najveći deo posla završen je za samo četiri minuta u prvom poluvremenu i savladan je Napredak rezulatom 1:4 (0:2).

Za najveći meč srpskog fudbala u sredu sačuvao je Milana Rodića, kome je pretila opasnost od suspenzije zbog kartona. Zbog povrede nije mogao da računa na Milunovića, a od stranaca, višak je bio Kanga.

Po jakoj kiši i na veoma teškom terenu, Stankovićevi izabranici su strpljivo čekali priliku. Nekoliko pokušaja iz prekida, lako je zaustavljala dobro orgganizovana odbrana ekipe Milana Đuričića. Šansa je stigla sasvim iznenada. Gajić je pokušao da centrira s desne strane, loptpresudua je pogodila Sprema u ruku i Šegrt je pokazao na penal. Igrač Napretka je tvrdio da je igrao ramenom, a ne rukom, ali je prvi utisak da je arbitar bio u pravu. Vrlo siguran sa 11 metara bio je Katai.

Samo četiri minuta kasnije, viđen je uvod u presudu. Ivanić je sa 25 metara sjajno pucao, bio je to projektil koji je Mladen Živković jedva zaustavio, ali i odbio loptu tačno na nogu Falćineliju.

Zadovoljan stečenim, Stanković je tokom pauze odlučio da poštedi Kataija i Sanoga daljih napora na teškom terenu i da ih sačuva za večiti derbi.

Imao je Zvezdin šef šta i da zameri izabranicima. Na primer, lošu reakciju u 58. minutu, kada je domaćin imao jedinu šansu, a pokušaj Miloševa sa šest metara zaustavio Borjan. Ljutio se Stanković u nekoliko navrata na dvojicu najmlađih, Gavrića koji je i dalje u krizi i Nikolića, ali je bio svestan da ekipa rutinski odrađuje posao.

Treći gol bio je delo Bena, a pogotku je prethodio slobodan udarac Falka. Nije to bio jak šut, ali je klizav teren učinio svoje. Živković je kratko odbio loptu, a Ben pritrčao i potpuno sam plasirao loptu u mrežu.

Zaslužio je Napredak da postigne gol, a to je učinio Luka Milunović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pa se zbog toga i nije radovao.

Tačku je stavio Pavkov. Samo minut pošto je kročio na teren, Zvezdin napadač je preciznim udarcem iskoristio asistenciju Srnića.

Napišite komentar

view all comments