Budućnost slavila nakon dramatične završnice i velikog preokreta!

Podgorička ekipa je uspela da stigne veliki zaostatak i na kraju slavi. Bursa je pala posle velikog preokreta – 83:82 (18:29, 24:23, 16:21, 25:9).

Nije dobro počelo po Budućnost, u ranoj fazi utakmice Nidam i Frimen trojkama su pokrenuli svoj tim koji je do kraja prvog perioda pobegao na dvocifrenu razliku. Budućnost se na momente približavala u drugom periodu, a gosti u svakom trenutku imali spreman odgovor i način da održe rezultatsku razliku– 42:52.

Greatodds

Izgledalo je u nastavku da je domaći tim potonuo i da povratka nema te da će Alempijevićev sastav zabeležiti ubedljivu pobedu. Nisu tako mislili Džikićevi puleni, Micov je sa devet vezanih poena razmrdao ekipu, probudili su se i ostali i posle dužeg vremena. Popović vezanim koševima, dvojkom, pa trojkom vraća na poravnanje.

Usledila je završnica za infarkt, pogađa Frimen na 11 sekundi do kraja, na drugoj strani Sili poentira uz faul, precizan je i sa linije penala, pa je Bursa imala četiri sekunde da proba da izbori pobedu. Ponovo je Frimen preuzeo odgovornost, ovoga puta izblokirao ga je Rid za veliko slavlje u Podgorici.

Najefikasniji među “Plavima” bio je Micov koji je na 20 poena dodao sedam skokova, fantastičan je bio i Rid sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 12 skokova. Frimen je postigao 22 poena kod gostiju, po 17 su ubacili Nidam uz sedam asistencija i Dudžinski uz šest skokova.

Napišite komentar

view all comments