Bravo, Nole! Đoković savladao Raonića i plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena

Pobedom nad Milošem Raonićem 7:6, 4:6, 6:1, 6:4, Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Australijan opena. Meč je trajao dva sata i 56 minuta. Novi rival je Saša Zverev koji je danas pobedio Dušana Lajovića.

Ovo je bio njihov 12 meč i 12. Noletova pobeda. To dovoljno govori o tome koliko je Đoković nadmoćan u odnosu na Miloša Raonića.

Postavljalo se pitanje da li je Nole zdrav i da li je sanirao povredu mišiča koju je zaradio u trećem setu prethodnog meča sa Fricom. Već na startu se videlo da je povreda prošlost.

Novak je normalno udarao, punim zamahom, odlično se kretao, plesao po terenu. Bilo je jasno da će Raonić da bude uspešno prevaziđena prepreka u pohodu na deveti trofej u Melburnu.

Prvi set je odlučen u taj breku. Iako Raonić važi za izuzetnog servera, Novak je poveo s 3:0, kasnije i sa 6:3. Na kraju je bilo 7:4 za srpskog asa.

Izjednačio je Kanađanin u drugom setu, napravivši brejk u petom gemu za 3:2. Igralo se na razliku u osmom gemu, ali Raonić je uspeo da ga osvoji.

Onda je Nole ubacio u stepen veću brzinu. Napravio je dva brejka, posle samo 29 minuta poveo je s 2:1 u setovima i očekivala se brza egzekucija.

Odluka je pala u četvrtom setu, kod rezultata 4:4. Iskoristio je Novak prvu brejk šansu, poveo s 5:4 i onda, uz samo jedan izgubljen poen, rutinski rešio odlučujući gem, na svoj servis.

Bitna je pobeda, naravno, ali najvažnije je da Novak više ne oseća posledice povrede. Kad je onaj “stari Novak”, onda deluje nepobedivo na Australijan openu!

Napišite komentar

view all comments