Bod kao pobeda. Srbija ponovo igra rukomet

U okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022, rukometaši Srbije uspeli su da odigraju nerešeno protiv favorizovane Francuske 26:26 (12:15) u Kreteju.

Srbija je imala prednost od početka meča, golovima Marsenića i Đorđića (2:4). Pogotkom Luke Karabatića, Francuska dolazi do prednosti (7:6).

Petar Đorđić je iskoristio sedmerac, a golom Bogdana Radivojevića, Srbija dolazi do prednosti (7:9).

Srbija je na poluvremenu imala prednost od tri gola razlike (12:15).

Srbija je u nastavku igrala disciplinovano, a Francuzi su golovima Mema i Fabregasa došli do gola zaostatka (20:21).

Šotić je svojim golom vratio Srbiju na tri gola prednosti (21:24). Marsenić je sa svoja dva gola držao Srbiju na prednosti od dva gola, ali su Francuzi imali brz odgovor.

U poslednji minut, ušlo se nerešenim rezultatom (26:26). Nakon tajm-auta, Srbija nije iskoristila napad, a poslednji šut za reprezentaciju Francuske, uzeo je Maje, ali je Cupara fenomenalno odbranio.

U našoj reprezentaciji, najefikasniji su bili Marsenić sa osam golova, Đorđić je postigao šest, a Radivojević četiri. U reprezentaciji Francuske, najefikasniji je bio Fabregas sa pet golova. N’Gesan i Desat su postigli po četiri gola.

Naša reprezentacija ima tri boda, dok Francuska ima jedan osvojen bod. U našoj grupi, nalaze se još i Belgija i Grčka, a dve najbolje plasirane selekcije odlaze na Evropsko prvenstvo 2022.

Napišite komentar

view all comments