Bleda Srbija poražena od Japana (VIDEO)

Japan je jači protivnik od Jamajke, a Srbija je odigrala slabije. Ishod svega toga je poraz „Orlova“ u Kobeu od domaćina Japana, u drugom meču “Kirin kupa” rezultatom 1:0 (0:0).

Iako se selektor Dragan Stojković opredelio za taktiku sa dva napadača, naš nacionalni tim nije bio ni previše ofanzivan, ni efikasan na ovom meču… Jedina dva udarca na gol rivala koja su vredna pomena, uputili su napadači, Dejan Joveljić i Milan Makarić, u završnici prvog poluvremena. Makarić je morao da reaguje bolje u 44. minutu…

Prvo poluvreme je bila uspavanka, bez mnogo uzbuđenja i šansi. Prvi šut na gol upućen je u 33. minutu. od strane domaćina, ali je Predrag Rajković uspešno intervenisao.

Na početku drugog poluvremena Japan je došao u vođstvo. Posle kornera sa desne strane loptu je glavom prosledio Taniguči, a najbliži pored leve stative bio je Ito, kojem nije bilo teško da savlada Rajkovića. Treba napomenuti da je naša odbrana bila prilično uspavana u ovom napadu.

U drugom poluvremenu je selektor pružio priliku Marku Petkoviću, dok se Gudelj vratio na svoju poziciju, u sredinu terena.

U 53. minutu sjajan slobodan udarac na levoj strani izveo je Terzić, pronašao je Stefana Mitrovića, ali udarac kapitena nije bio precizan.

Japanci su, nešto nakon akcije naše reprezentacije, uspeli da i drugi put zatresu mrežu, ali je Onaivuo bio u ofsajdu.

U poslednjih 15-ak minuta šansu u selekciji Japana dobio je i doskorašnji igrač Partizana Takuma Asano. On je u 85. minutu uputio udarac sa nekih 20-ak metara, ali je Rajković bio dobro postavljen i odbranio.

Do kraja je Japan je kontrolisao igru, a Srbija nije bila ni blizu izjednačenja.

Napišite komentar

view all comments